Mardin'de 15 Günlük Yasak

Mardin'de 15 Günlük Yasak

Mardin Valiliği Nusaybin İlçesi kırsalında bulunan bir çok noktayı 15 gün boyunca geçici özel güvenlik bölgesi ilan ettiğini duyurdu.

Mardin Valiliği, kamu düzeni ve vatandaşların güvenliği için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Mardin İli Nusaybin İlçesi'nde bulunan Dağiçi, Dibek Eskihisar, Yelekli ve Üçyol Mahalleleri'nde geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

22 Nisan 2024'ten 06 Mayıs 2024'e kadar sürecek olan bu uygulama, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımızın bu süreçte ilgili yasaklara uyması, kendi can ve mal güvenlikleri açısından son derece önemlidir.

Toplumsal Esenlik ve Huzur İçin Adımlar Atılıyor

Geçici Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen bölgelerde, milli güvenliğin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve vatandaşların hak ve özgürlüklerinin korunması hedefleniyor. Bu önlemler, toplumsal esenlik ve huzurun devamlılığını sağlamak adına atılmış önemli bir adımdır.

Konu ile ilgili Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Mardin İli Nusaybin İlçesi Dağiçi, Dibek Eskihisar, Yelekli ve Üçyol Mahalleleri kırsalında bulunan bölgelerde; 22 Nisan 2024 (Dahil)-06 Mayıs 2024 (Dahil) tarihleri arasında (15) on beş gün süre ile “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmiştir. 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun ilgili maddeleri gereğince Vatandaşlarımızın; Söz konusu yasağa uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir” denildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.