Mardin’de yağmur yağarken kaçak elektrikle tarla sulandı

Mardin’de yağmur yağarken kaçak elektrikle tarla sulandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir çiftçi, Dünya Su Günü’nde yağmurun yağdığı vakitte kaçak elektrikle tarlasını suladığı görüldü. Hazine arazisi olduğu belirlenen tarlaya ‘yağmurlama’ sistemi kuran şahıs hakkında yasal işlemler başlatıldı.

Kızıltepe ilçesine bağlı Arıklı Mahallesi’nde rutin kontrol yapan Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü’ne bağlı kaçak ekibi, günlerdir yağmakta olan yağmura rağmen bir tarlada üstelik ‘yağmurlama’ sistemiyle sulama yapıldığını görünce bölgeye gitti. Yapılan inceleme soncunda buğday ekili olan tarlanın yeraltından elektrik gücüyle çekilen su ile sulandığı tespit edildi. Ekipler, bunun için kullanılan 250 kVA gücündeki trafo vasıtasıyla tüketilen elektriğin kaçak olduğunu belirledi. Yaklaşık 100 evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçteki trafo ile sulanan tarlanın ise hazine arazisi olduğu öğrenildi.

20240322aw168203-0.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dünya Su Günü’nde yağmur altında kaçak elektrik kullanılarak ‘yağmurlama’ sistemiyle sulama yaparken suçüstü yakalanan S.K. isimli şahıs ile ilgili gerekli işlemleri yapan kaçak ekibi, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü yetkilileri, kaçak tüketim ile ilgili gerekli adli ve idari işlemlerin yapıldığını bildirirdi. Enerji şirketinden yapılan açıklamada ise, elektrik tedarik kalitesini artırmanın önünde engel teşkil eden kaçak elektrik kullanımıyla mücadelenin kararlılıkla süreceğine dikkat çekildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.