Meclis Başkanlığı Seçimlerinde Partilerden Aday Olan 7 İsim

Meclis Başkanlığı Seçimlerinde Partilerden Aday Olan 7 İsim

TBMM'de milletvekili yemin töreninin tamamlanmasının ardından gözler Meclis Başkanlığı'na seçimine çevrildi. Yarın gerçekleştirilecek seçimler için şimdiye kadar 7 parti aday gösterdi. TİP'in adayı dikkat çekiyor.

Milletvekillerinin yemin töreniyle 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı çalışmalarına başlayan Meclis, bu hafta da mesaisini sürdürecek. Genel Kurul, 7 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te toplanacak. TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve 17 Kabine üyesi yemin edecek. Daha sonra Meclis'in 30. Başkanı için seçim yapılacak. 7 aday Meclis Başkanlığı için yarışacak.

AK PARTİ VE MHP'NİN ADAYI NUMAN KURTULMUŞ

TBMM Genel Kurulu'nda 7 Haziran Çarşamba günü yapılacak seçim öncesinde AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak imzasıyla Meclis Başkanı adayı gösterildi.

Milletvekili yeminlerinin ardından gözler Meclis Başkanlığı seçimlerinde! İşte aday olan 5 isim Numan Kurtulmuş

CHP VE İYİ PARTİ AYRI AYRI ADAY ÇIKARDI

CHP'nin Meclis Başkanı adayı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl olurken, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı'yı aday gösterdi.

Milletvekili yeminlerinin ardından gözler Meclis Başkanlığı seçimlerinde! İşte aday olan 5 isim Tekin Bingöl (sağda) ve Cihan Paçacı

TİP TUTUKLU VEKİLİ ADAY GÖSTERDİ

Yeşil Sol Parti'nin adayı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, TİP'in adayı ise Gezi Davası'ndan tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay oldu.

Milletvekili yeminlerinin ardından gözler Meclis Başkanlığı seçimlerinde! İşte aday olan 5 isim Şerafettin Can Atalay

DEVA VE GELECEK PARTİSİ DE ADAY ÇIKARDI

DEVA Partisiİstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nu, Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun'u aday gösterdi.

KAÇ OY ALMASI GEREKİYOR?

Meclis içtüzüğüne göre, başkanlık için ilk iki oylamada 400 oy, üçüncü oylamada ise 301 oy şartı aranacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.