Meclis’te yeni yasama yılı başladı, yeni anayasa mı çıkarılacak?

Meclis’te yeni yasama yılı başladı, yeni anayasa mı çıkarılacak?

TBMM Genel Kurulu 28. dönem 2. yasama yılı açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bu dönem önceliğin yeni ve sivil bir anayasa olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2,5 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlıyor. Yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi törenle karşılandı. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, bu dönemde öncelik verilecek konunun yeni ve sivil bir anayasa olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Şimdi önümüzde yeni bir görev ve yeni bir fırsat var. Bu da ülkemize yeni bir sivil ve milli bir anayasa yapmaktır. Türkiye'yi mevcut anayasa kamburundan kurtarmak hepimizin öncelikli sorumluluğudur. Bu anayasanın 2023 Türkiye'sini taşıyamadığı açıktır. Sürekli darbe anayasasından şikayet edenler iş somut adım atmaya gelince ne yazık ki konfor alanlarının dışına çıkmak istemedi. Biz bu konuda sözü ve teklifi olan herkesi yeni anayasa çalışmalarına katılmaları çağrısında bulunuyoruz. Her türlü uzlaşmaya açık davranıyoruz. Teklifi olanı yeni anayasa çağrımıza davet ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.