Meral Danış Beştaş'tan Kürtçe Konuşup Halay Çeken Murat Kurum'a Tepki

Ak Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Güngören'de Diyarbakır'lılarla yaptığı buluşmasında Kürtçe konuşup halay çekmesinin ardından, DEM Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş'tan tepki geldi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, dün sabah saatlerinde Güngören Diyarbakırlılar buluşmasına katılarak konuşmasını omzunda poşu ile gerçekleştirirken açıklamasının bir bölümünde Kürtçe konuştu, konuşmasının sonunda ise halay çekti.

DEM PARTİLİ BEŞTAŞ'TAN KURUM'A TEPKİ
Kurum'un Kürtçe konuşup halay çektiği görüntülere DEM Parti'nin İstanbul adaylarından Meral Danış Beştaş sosyal medya platformu X üzerinden tepki gösterdi.

"DÜN KAYMAKAMINIZ KÜRTÇE TİYATROYU YASAKLAYACAK..."
Söz konusu görüntüleri alıntılayan Beştaş, paylaşımında " AK Parti'nin İBB adayı; hem dilimizi tanımayacak, hem bizi yok sayacak, iktidar Kürtlerin tüm hakkını gasp edecek, daha dün kaymakamınız Kürtçe tiyatroyu yasaklayacak, sonra da sahnede Kürtçe konuşup halay çekecek öyle mi?!

"HALKLARIMIZIN YAPTIĞINIZ ŞOVLARA KARNI TOK"
Sayın Kurum, siz önce özür dileyin; Haklarını gasp ettiğiniz Kürtlerden, İliç'te kayıp maden işçilerinden, siyanüre boğduğunuz insanlardan özür dileyeceksiniz. Bu bir! Bize yasak koyduğunuz dilimizi, siyasetinize malzeme etmeyeceksiniz; bu da iki! Halklarımızın, yaptığınız şovlara karnı tok!" ifadelerini kullandı.

dem.png

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum