Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası ağustos ayı faiz kararını açıkladı. Merkez, son dört kararında olduğu gibi bu ay da politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) başkan Fatih Karahan başkanlığında faiz kararını açıkladı. Merkez, politika faizini son dört ayda olduğu gibi sabit tuttu.

GEÇTİĞİMİZ AY NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz ay, Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tutmuştu.

PİYASALARIN BEKLENTİSİ NEYDİ?

AA FİNANS: AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin ağustos ayında politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyordu. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentisi ise ortalama yüzde 46,50 olarak hesaplandı. TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, cari ay sonu politika faizi beklentisi yüzde 50, 3 ay sonrası için ise yüzde 48,10. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi ise yüzde 34,57'den yüzde 33,30'a düştü.

BLOOMBERG: Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tamamı faizin yüzde 50'de bırakılacağını söyledi.

MERKEZ BANKASI: TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, politika faizine ilişkin cari ay sonu beklentisi yüzde 50 olurken 3 ay sonrası için beklenti yüzde 48,10'a düştü.

12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 34,57'den yüzde 33,30'a geriledi.

MORGAN STANLEY: Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42,4 olarak açıklarken yıl sonuna dek faiz indirimi beklemediğini duyurdu.

UBS: TCMB’den üçüncü çeyrek sonuna dek faiz indirimi beklemediğini açıkladı.

CITIBANK: CityBank da kasım ayına dek faiz indirimi olmayacağı öngörüsünde bulundu.

HSBC: Merkez Bankası'nın ilk faiz indiriminin 2025 yılı birinci çeyreğinde görüleceğini öngörerek dolar/TL çaprazının yıl sonunda 36 seviyesinde olacağı tahmininde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.