Merkez Bankası Politika Faiz Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası Politika Faiz Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası haziran ayı politika faiz kararını açıkladı. Banka haziran ayında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

Merkez bankası beklentiler doğrultusunda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Politika faiz kararı açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında bugün saat 14.00'te haziran ayı faiz kararını açıkladı.

FAİZİ SABİT TUTTU

Merkez Bankası, piyasa beklentiler doğrultusunda haziran ayında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

Faiz kararı sonrasında, Merkez Bankası'ndan yazılı metin yayımlanırken, aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği ifade edildi.

Faiz kararı sonrasında yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir.

Aylık enflasyonun ana eğilimindeki zayıflama mayıs ayında geçici bir kesintiye uğramıştır. Yakın döneme ilişkin göstergeler yurt içi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte, yavaşladığını teyit etmektedir. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatları enflasyonist baskıları canlı tutmaktadır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip etmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.