Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Şırnak ve İlçelerinde Kritik Uyarıda Bulundu!

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Şırnak ve İlçelerinde Kritik Uyarıda Bulundu!

Meteoroloji 15. bölge müdürlüğü Şırnak ve ilçelerinde 21 kasım salı günü öğlen saatlerine kadar kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

15. Bölge müdürlüğü tarafından Şırnak ve ilçeleri için yapılan uyarıda kuvvetli yağışların beklendiğini vatandaşların gerekmedikçe çıkmamaları gerektiği belirtildi. Vatandaşların ani su baskınları ve sel felaketlerine karşı önlem almaları, uyarıları dikkate almaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü Tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Sağanak Yağış

20.11.2023 Pazartesi günü Bölgemizde beklenen yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile birlikte Batman, Mardin, Siirt çevreleri ile Şırnak’ın batısında (Merkez, Güçlükonak, İdil, Cizre, Silopi) kuvvetli (21-50 kg/m2), Şırnak’ın doğu kesimlerinde (Uludere, Beytüşşebap) yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak 1500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgâr ve fırtına, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli yağışların 21.11.2023 Salı günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.