Meteoroloji 22 İl İçin Alarm Verdi

Meteoroloji 22 İl İçin Alarm Verdi

Meteoroloji 22 ili sarı ve turuncu kodlu uyardı. Bu kentlerde kuvvetli yağış beklenirken; vatandaşlardan sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. İşte o iller.

Sıcak havalar yavaş yavaş veda ediyoruz. Bugün yurt genelinde yağış görülecek, hava sıcaklığı ise normale dönecek. Meteoroloji 22 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

22 İLDE ALARM VERİLDİ

Bu illerden Ankara, Samsun ve Ordu için turuncu kod uyarısı verildi. Sarı kodla uyarılan kentler ise şunlar oldu: Amasya, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Giresun, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale.

Meteoroloji'den 22 il için kuvvetli yağış uyarısı

SARI KOD ve TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Bu uyarıda hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.