Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şırnak ve Hakkari Dahil 10 İlde Kar Yağışı Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şırnak ve Hakkari Dahil 10 İlde Kar Yağışı Uyarısında Bulundu

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Şırnak ve Hakkari dahil 10 ilde yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. İşte MGM tarafından uyarılan iller ve detayları...

Yurdun dört bir yanında kış mevsimi etkisini göstermeye başlarken, özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk buz kesti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şırnak ve Hakkari dahil yoğun kar yağışının beklendiği 10 kent için “sarı” kodlu uyarıda bulundu.

İşte Kar Yağışı Beklenen Şırnak Dahil 10 İl

Meteoroloji genel müdürlüğü raporuna göre, kar yağışı beklenen iller arasında Ağrı, Van, Erzurum, Siirt, Kars, Şırnak, Bitlis, Hakkari, Muş ve Ardahan öne çıkıyor.

Ulaşımda Aksamalara Hazır Olun: Kuvvetli Kar Yağışı ve Diğer Olumsuz Hava Koşulları

Son değerlendirmelere göre, bugün Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm) kar yağışları bekleniyor. Ayrıca, Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışlarına hazırlıklı olunması gerekiyor.

Dikkatli ve Tedbirli Olun: Olumsuzluklara Karşı İlkeli Hareket Edin

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor. Özellikle yüksek kesimlerde yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı önlem alınması önem taşıyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.