Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şırnak ve İlçeleri İçin Kar ve Yağmur Uyarısı Yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şırnak ve İlçeleri İçin Kar ve Yağmur Uyarısı Yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Şırnak ve ilçeleri için yoğun kar yağışı ve yağmur beklediklerini belirtti. Vatandaşları bu konuda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Şırnak ve ilçelerinde kuvvetli kar ve yağmur yağışı olacağını belirtti. Vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri almalarını istedi.

kar.jpg Kar Yağışı

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Sinop ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri, Van'ın güneyi ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.