Meteoroloji Genel Müdürlüğünden O İller İçin Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden O İller İçin Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji genel müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bir çok il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Vatandaşların olumsuz hava şartları için dikkatli olması istendi.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; Muğla'nın kıyı ilçelerinde (Marmaris, Ula, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye) ve Antalya çevreleri ile Mersin'in batı ilçelerinde kuvvetli yağış etkili olacak. Bu nedenle Meteoroloji'den bu üç ile sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu paylaştı;

Buna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz (Rize ve Artvin hariç), Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerine kadar Antalya çevreleri, Muğla Kıyıları ve Mersin'in Batısında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkiinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Muğla'nın kıyı ilçelerinde (Marmaris, Ula, Datça, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye), Pazartesi sabah ilk saatlerden itibaren Antalya çevreleri ile Mersin'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.