Meteoroloji 'Turuncu Kod' İle Uyarmıştı, Acı Haber Geldi!

Meteoroloji 'Turuncu Kod' İle Uyarmıştı, Acı Haber Geldi!

Kastamonu'nun Bozkurt ve İnebolu ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle dere suları yükseldi, iş yeri ve evleri su bastı. İnebolu Kaymakamı, alt katlarda oturanların üst katlara çıkması konusunda uyardı.

Kastamonu'nun Bozkurt ve İnebolu ilçesinde kuvvetli yağış nedeniyle dere suları yükseldi, iş yeri ve evleri su bastı. İnebolu Kaymakamı, alt katlarda oturanların üst katlara çıkması konusunda uyardı. Samsun'un Ladik ilçesinde de sele kapılan Şükrü Köksal hayatını kaybetti. Amasya'da sele kapılan otomobildeki iki kişi kayboldu.


Meteorolojinin "turuncu kod" uyarısında bulunduğu Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde geceden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar İnebolu ilçesinin merkezinden geçen İnebolu Çayı'nı taşma noktasına getirdi.

İnebolu Çayı'nın taşma tehlikesi nedeniyle Karayolları, DSİ, İnebolu Belediyesi ve Özel İdare ekipleri gece boyunca dere kenarlarında önlem aldı. Sel suları dere kenarlarında hasara neden oldu. İsmetpaşa ve Abdurrahmanpaşa caddelerinde meydana gelen hasar nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilçeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. İlçedeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, dün akşamdan bu yana şiddetli yağışla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Sağanak Nedeniyle İki İlde Okullar Tatil Edildi

Devam eden yağışlar nedeniyle İnebolu Çayı'ndaki su seviyesinin oldukça yükseldiğini bildiren Baycar, "Önlem olarak dere kenarlarına taşlarla set oluşturduk. Terminal Köprüsü'nün üzerinden suyun geçişini engellemek için orada biriken malzemeleri, molozları iş makineleriyle temizlemekteyiz." dedi.

SAMSUN'DA SELE KAPILAN BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Samsun’un iç kesimlerinde sağanak yağış etkili oldu. Aniden bastıran yağış, su baskınları ve sele neden oldu. Selin yüksek kesimlerden önüne kattığı toprak, ilçe merkezini çamura buladı. Sel nedeniyle bazı araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Evlerin ve işyerlerinin giriş katlarında su baskınları yaşandı.

İlçedeki sağanakta hayvanlar da sele kapılarak öldü. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) ve Ladik Belediyesi ekipleri iş makineleriyle bölgede temizleme çalışmaları başlatıldı. SASKİ, 35 personel, 4 vidanjör, 2 kombine, 3 traktör, biri paletli 2 kamyon ile bölgede temizlik ve vatandaşlara yardım çalışması başlattı.

Samsun'un Ladik ilçesine bağlı Alıçlı Mahallesi'nde etkisini gösteren sağanak yağmur sele neden oldu. Birçok hayvanın öldüğü sel sırasında, hayvanlarını köprüden geçirmek isterken dengesini kaybederek düşen Şükrü Köksal, taşkınla birlikte sürüklendi. Köylülerin çabaları sonucu sel sularının içerisinden çıkarılan Köksal hayatını kaybetti.

BİRÇOK İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Samsun'da etkili olan sağanak nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ladik ilçesinin ardından Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde de eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.


AMASYA’DA SEL SULARINA KAPILAN OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ KAYBOLDU

Amasya'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanakta sel sularına kapılan otomobildeki 3 kişiden 2’si kayboldu. Kayıp kişilerin bulunması için ekipler çalışma başlattı.

Merkeze bağlı Kızılkışlacak köyü yakınlarına dün pikniğe giden Serkan (33) ve Zilal Şahin (30) çifti ile arkadaşları Murat Ekşi (38) yağmura yakalandı. Aniden bastıran sağanak nedeniyle 3 kişi, korunmak için 05 AAD 046 plakalı otomobillerine bindi. Ancak şiddetli sağanak sele neden oldu, otomobil suya kapıldı. Serkan Şahin araçtan kendi imkanlarıyla çıkıp, kurtuldu. Murat Ekşi ve Zilal Şahin ise sürüklenen araçla birlikte gözden kayboldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Hava muhalefeti nedeniyle arama çalışmaları bugüne bırakıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte AFAD, jandarma, İl Özel İdare, DSİ ve Samsun su altı arama kurtarma ekipleri kayıp 2 kişinin bulunması için çalışma başlattı.

SİNOP'U SAĞANAK VURDU, VALİLİKTEN YENİ UYARI GELDİ

Sağanak yağış nedeniyle kent merkezindeki cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu. Bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Sinop Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, kent genelinde bugün ve yarın kuvvetli ve gök gürültülü yağışların devam edeceği belirtilerek, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Valilik açıklamasında 5 Haziran Pazartesi günü Ayancık ve Türkeli ilçelerinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.