Meteoroloji'den 14 İl İçin Sel ve Su Baskını Uyarısı: Doğuda Kavurucu Sıcak, Batıda Şiddetli Yağış

Meteoroloji'den 14 İl İçin Sel ve Su Baskını Uyarısı: Doğuda Kavurucu Sıcak, Batıda Şiddetli Yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 Temmuz Hava Durumu Tahmini: Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarılar geldi. Ülkenin doğusu Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep ve adana sıcaktan kavrulurken batıda ise yağmur uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 27 Temmuz hava durumu tahmin raporuna göre, 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı. Birçok bölgede sağanak yağış beklenirken, yağışların özellikle Karadeniz ile Çankırı, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olacağı belirtiliyor.

İstanbul'da Hafta Sonu Yağmurlu Geçecek

İstanbullular, sıcak ve nemli geçen bir haftanın ardından hafta sonuna yağmurla giriş yaptı. Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış kısa sürede etkisini gösterdi.

7 Kent İçin Turuncu, 7 Kent İçin Sarı Alarm

Sarı kodlu uyarı yapılan şehirler: Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Rize, Trabzon, Düzce. Turuncu kodlu uyarı yapılan şehirler: Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak, Bartın, Düzce.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Kuvvetli Sağanak

Yağışların, Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar Orta Kuvvette Esecek

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Sıcaklıklarda Değişiklik Yok

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında, iç ve kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Şırnak'ta Hava Durumu: 35 Derece ve Güneşli

Bazı kentlerdeki hava durumu ise şöyle;

  • ANKARA: 29 derece, parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • İSTANBUL: 30 derece, parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • İZMİR: 36 derece, az bulutlu ve açık.
  • ŞIRNAK: 35 derece, güneşli.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.