''Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında çiftçilere fidan dağıtıldı

''Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında çiftçilere fidan dağıtıldı

Etkinliğe Vali Pehlivan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Abdullah Umut Cihan, İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Ticaret İl Müdürü Mehmet Emin Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar ve çiftçiler katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde İl Özel İdaresinin sağladığı mali destek ile temin edilen 32.500 adet tüplü Antep fıstığı (Siirt çeşidi), 1.000 adet tüplü badem ve 1.000 adet açık kök ceviz fidanı olmak üzere toplamda 34.500 adet fidanın dağıtım etkinliğine katıldı.

Programı takip eden basın mensuplarına konuşan Vali Pehlivan; “Geçen yıl bu zamanlarda olduğu gibi yine bir tarımsal faaliyet için bir aradayız. Malumunuz Şırnak ilimiz, tarım ve hayvancılığın yapılmasına müsait alanlara sahiptir. Bu bağlamda son yıllarda devletimizin teşvikleriyle, diğer birçok alanda olduğu gibi meyvecilik alanında da üretimin artmasını istiyoruz. Bu konuda güzel çalışmalarımız, devletimizin güzel teşvikleri var. Tarım ve Orman Bakanlığımızın, devletimiz adına Bölge Kalkınma Ajansımızın, kırsal kalkınma kuruluşlarımızın sağladığı imkânlar var. Bu bağlamda İl Özel İdaresi olarak da her yıl bütçemizin bir kısmını tarıma, tarımsal faaliyetlere, meyvecilik faaliyetlerine, arıcılığa ayırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken burada en verimli şekilde üretilebilecek ürünlere yönelme gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

32 bin 500 adet tüplü Siirt çeşidi Antep fıstığı, bin adet tüplü badem ve bin adet de tüpsüz, köklü ceviz fidanını teslim edeceklerini belirten Vali Pehlivan; “Yüzde 70’ini Özel İdarenin karşıladığı toplamda 266 Bin TL bütçeli bir proje. Kalan yüzde 30’unu da çiftçilerimiz katkı olarak sunacaklar. Hayırlı olmasını diliyorum. Bu fidanların yeşererek meyveye dönüşmesini, bereketli kazançlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Önümüzdeki günlerde güzel projelerin duyurularını yapacaklarını söyleyen Vali Pehlivan; “Bu konuda da yine devletimizin teşviklerini, desteklerini çiftçilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın ilgi göstermesi bizleri sevindiriyor. Bu ilgi sayesinde inşallah bu projeler artarak devam edecek. İl olarak da ülke olarak da üretmeye, her alanda katma değer oluşturmaya hiç şüphesiz ihtiyacımız var. Tarım ve hayvancılık faaliyetleri bu bağlamda önemli bir yer teşkil ediyor. İlimizin potansiyelini ön plana çıkaracak, meraların daha etkin kullanımını sağlayacak, meyve bahçelerimizin, tarıma uygun arazilerimizin daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacak projelere her zaman varız. Bu konuda hem Tarım ve Orman Müdürlüğümüz bünyesindeki arkadaşlarımızla hem de Tarım ve Orman Bakanlığımızın ilgili birimleriyle, GAP İdaresiyle iletişim, koordinasyon ve işbirliği içerisinde gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Bugün olduğu gibi yine Özel İdaremizin de katkılarıyla inşallah projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Bütün çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Program, fidanların çiftçilere teslim edilmesinin ardından sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.