MHP ŞIRNAK MERKEZ İLÇE KONGRESİ BÜYÜK BİR COŞKU İLE YAPILDI

MHP ŞIRNAK MERKEZ İLÇE KONGRESİ BÜYÜK BİR COŞKU İLE YAPILDI

Milliyetçi Hareket Partisi Şırnak Merkez İlçe 1’inci Olağan Kongresini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Şırnak merkez ilçe kongresi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda gerçekleşti. Yapılan merkez ilçe başkanlığı seçiminde Serhat Zeyrek tüm delegelerin oylarını alarak tekrar MHP Şırnak merkez ilçe başkanlığına seçildi.

Cumartesi günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda gerçekleşen Merkez İlçe Kongresi’ne MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İl Başkanı Halil Tatar, Başkan Yardımcısı Mahmut Tatar, Kadın Kolları İl Başkanı Elif İlbeyoğlu, Merkez İlçe Başkanı Serhat Zeyrek, Şırnak Belediye Başkan vekili Sami Geliş, Mardin, Batman, Siirt MHP il başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kongre’de konuşan MHP İl Başkanı Halil Tatar, “Coşkunuza şahit olmaktan, cesaretinizi görmekten, kongre vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan mutluyum, gururluyum. Her zaman olduğu gibi yine heyecan dolusunuz. Yine millet ve devlet bekası için varım, buradayım diyorsunuz. Dosta güven, düşmana korku salıyorsunuz. Milliyetçi Hareketin rehberliğinde, muhteşem hatıralarını rehber ederek bu milletin tarihinin onurunu taşıyorsunuz. Bugün burada bir ülkü etrafında toplanmak için bizlere önderlik etmiş, yol göstermiş, bizleri yetiştirmiş olan, ömrünü bu davaya  adamış Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'e ve ebediyete intikal etmiş bütün dava arkadaşlarıma Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Uğruna canımızı vermeye hazır olduğumuz bir vatanımız vardır. Mensubiyetinden gurur duyduğumuz bir milletimiz vardır. Ebediyete kadar yaşaması konusunda yeminli olduğumuz bir devletimiz vardır. Rengini şehit kanından almış, bağımsızlık sevdamızla sembolleşmiş ay yıldızlı al bayrağımız vardır. Türkiye'nin milli varlığına ve bekasına yönelik düşmanlık ve hainliklerle karşı karşıyadır. Cumhuriyetimizin temeli olan, milli devlet ve üniter yapının tasfiyesi, Milletimizin kimliksizleştirilmesi, Yapay azınlıklar oluşturulması, Alt kimliklerin sivriltilmesi ve bin yılda oluşan kardeşlik hukukunun zedelenmesine doğru ilerleyen bu çok vahim süreç beka düzeyinde tehditleri barındırmaktadır. Milliyetçi Hareketin ajandasında olan, Türkiye Cumhuriyeti'ne yegane anlam kazandıran ve mevcudiyetine derinlik veren üç temel unsur vardı, Vatanını oluşturan coğrafyanın, beşeriyetini oluşturan milletin ve İradesini temsil eden devletin bugünkü sınır, nüfus ve yapı ile devamı mücadelemizin ana sebebidir. Milliyetçi Hareketin bilge lideri Sayın Doktor Devlet Bahçeli ve onun yanında Bozkurtça duran teşkilatlarımız asla yanılıp yanlışa düşmedi. Bu gün MHP üzerinde hesapları olanlar, bize düşmanlık edenler bulanık ve bunalım döngüsü olanlara sesleniyoruz. Dün söylediklerimizde ne kadar haklı olduğumuz bugün ortaya çıktı. Hiçbir alçak emel, hiçbir küresel komplo, hiçbir cani kumpas Türkiye'nin teslimini, diz çöküşünü göremeyecektir. Çünkü bu millet bağımsızlığını koruma, kararan bahtını aydınlatmak için gerekirse hep birlikte şehitliğe hazırdır. Unutulmasın ki, Türk milleti vatanı namus görmektedir. Milli birlik ve beraberliğini kutsal bir nişane gibi sahiplenmektedir. Her sözümüzde fikir, her düşüncemizde akıl vardır ve olmalıdır. Bizim için aklın üstü, altı değil, milli olanı mühimdir. Milliyetçi Hareket Partisi varsa çözüm vardır” Dedi.

Kongre de yapılan seçimde tek aday olan Serhat Zeyrek tüm delegelerin oylarını alarak tekrar MHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı seçildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.