Milletvekili İrmez, Şırnak-Van yolu çalışmalarının neden durduğunu açıkladı

Şırnak-Van Karayolu yapım çalışmalarının durması ve işçilerin işten çıkarılmaya başlanması ile tekrar gündem oldu. Şırnak milletvekili Mehmet Zeki İrmez karayolu şantiyesinde çalışan işçiler ile görüşerek açıklamada bulundu.

2013 yılında yapım çalışmaları başlayan ve zaman zaman gündeme gelen Şırnak-Van Karayolu son günlerde çalışmaların tamamen durması ve karayolu inşaatında çalışan işçilerin işten çıkarılması ile Şırnak’ta ana gündem konusu oldu.

Milletvekili İrmez, Şırnak-Van karayolu yapım işini üstlenen firmaya ek ödemelerin yapılmadığı gerekçesiyle işin durduğunu ve 250 işçinin de işsiz kalacağını belirtti.

Şırnak-Van yolu üzerindeki tünel inşaatı önünde açıklamada bulunan milletvekili İrmez şunları ifade etti, “Bu aralar gündemde Şırnak Van Yolu özellikle. Bu ilk tüneli, normalde 45 kilometrelik aşamada 12 tünelin yapılması gerekiyor. Ama bu ilk tünel ve hala bitirilmiş değil.

Bu yol biliyorsunuz 2013 yılında ihaleye çıkartılmıştı. Ve 11 yıldır maalesef tamamlanmış değil. Her hizmette olduğu gibi Şırnak maalesef tüm yatırımlarda hep geride kalıyor. Vaktinde bitirilmiyor. Ve bu da iktidarın özellikle güvenlikçi politikalardan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz.

Tüm yatırımlarını bölgede, Şırnak’ta özellikle güvenlik endeksli yatırımlara harcamakta. Şırnak Van Yolu’nun bitirilmesi Şırnak halkı ve Van halkı, bölge halkı için aslında elzemdir. Şırnak Van Yolu normalde gittiğimiz zaman 5-6 saatte ancak gidebiliyoruz. Ama bu yolun bitirilmesiyle birlikte 2,5 saatte varılabilecek olan bir yoldur. Onun için bir an önce bitirilmesi gerekiyor. İşçilerle de görüştük.

Maalesef tünelin diğer ucunda işin durdurulduğunu, tüm malzemelerin bu tarafa getirildiğini, burada da sadece temizlik yapıldığını, 2-3 gün içerisinde de bizlerin de duracağını, işlerin duracağını ve 250’ye yakın işçinin de işsiz kalacağını belirttiler. Mesele neymiş? Mesele ek ödemenin yapılmadığından bahsettiler. Özellikle şirketin de ek ödemelerinin ödenmediği için işi durdurduğunu belirttiler. Biz de sonuna kadar takipçisi olacağız.

Bu yolun bir an önce bitirmesi gerekir. Zaten Şırnak’taki tüm yollar maalesef böyle. Hep bahsettiğimiz meseleler, sorunlar, iktidarlar. Mesele Şırnak’a geldiği zaman her yatırımda olduğu gibi yol yatırımlarında da sürekli geride durmakta. Sürekli güvenlikçi politikalar öncelikli sıralarında olduğu için bu tür yatırımları maalesef son sıralara bırakmaktalar.

Biz de sonuna kadar takipçisi olacağız. Hem mecliste hem normal alanda da kamuoyu ile bu tür sorun sıkıntıları halkımızla da paylaşacağız.”

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum