Milletvekili Tatar: ‘Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Ağustos ayında ihaleye çıkacak’

Milletvekili Tatar: ‘Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Ağustos ayında ihaleye çıkacak’

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2020’de temeli atılan ve girdi maliyetleri artı gerçekçisiyle durdurulan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin inşaatının Ağustos ayında tekrardan ihaleye çıkarılacağı belirtildi.

Şırnak'ın Silopi 10 Eylül 2020 tarihinde Silopi Devlet Hastanesine ek olarak temeli atılan 50 yataklı Silopi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin inşaatı 2 yıldır durdurulmuş durumda.

İhale bedeli 2020 yılında 64 milyon 444 bin TL olan hastanenin temeli yüklenici firma tarafından atıldı. Sözleşmede, hastanenin 700 iş günü süre zarfında bitirileceği belirtildi. Ancak aradan geçen 2 yıla rağmen hastane bitirilmedi. Hastanenin yapılması için ihaleyi alan firmalar, girdi maliyetleri yükseldiği gerekçesiyle inşaatı durdurdu.

Hastane inşaatının tekrar ne zaman başlanacağı belirsizliğini korurken Ak Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar konuya ilişkin girişimde bulundu.

Milletvekili Tatar, Sağlık Bakanı Yardımcısı Kırbıyık ile yaptığı görüşmenin ardından hastanenin Ağustos ayında tekrardan ihaledeyim çıkarılacağı sözünü aldıklarını açıkladı.

Tatar; “Sağlık Alanındaki Sorunlarımızı Çözmeye Devam Ediyoruz. Silopi 50 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin tamamlanması için, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Uzman Doktor Suat Altın ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Kürşat Kırbıyık ile görüştük. Yaptığımız görüşme neticesinde; %30’u yapılmış olan hastanemizin Ağustos ayında ihalesinin yapılacağının sözünü aldık. Silopi ilçe halkımıza hayırlı olsun.” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.