Milletvekili Tatar’dan Şırnak İçin Tarihi Talep: Gabar Petrolünden Yüzde 2 Pay İstendi!

Milletvekili Tatar’dan Şırnak İçin Tarihi Talep: Gabar Petrolünden Yüzde 2 Pay İstendi!
AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak’ta gerçekleştirilen ‘Şırnak Sivil Toplum Buluşması” programında Gabar Dağı’nda üretilen petrolden Şırnak İl Özel İdaresine yüzde 2 pay verilmesini talep etti.

Şırnak’ta gerçekleştirilen ‘Sivil Toplum Buluşması’ programı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanı sıra farklı partilerden 40’a yakın milletvekili ile Şırnak’taki Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Milletvekili Tatar, konuşmasında bölgedeki değişimi vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu topraklar bir zamanlar çatışmalarla anılırken, artık çocukların neşesiyle yankılanıyor. Şırnak artık barışın, kalkınmanın ve geleceğe güvenle bakan bir şehir haline geldi. Şırnak sadece sınırda değil, artık Türkiye’nin enerji ve üretim merkezlerinden biridir.”

Enerjide Dev Adım: Şırnak Petrol Üssü Oldu

Tatar, Gabar Dağı’nda günlük 80 bin varil petrol üretildiğini hatırlatarak bu miktarın Türkiye'nin petrol ihtiyacının %60’ını karşıladığını belirtti. Hedefin ise günlük 500 bin varil üretim kapasitesine ulaşmak olduğunu vurgulayan Tatar, bu potansiyele sahip bir şehrin kalkınma sürecinde daha büyük destek görmesi gerektiğini dile getirdi.

ar.jpg

Rafineri ve Yerel Pay Talebi

Tatar, konuşmasında önemli iki talebini dile getirdi:

  1. Petrol Rafinerisi Kurulması: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmelere değinen Tatar, 100 bin varillik üretim kapasitesiyle birlikte Şırnak’ta bir petrol rafinerisinin kurulmasının artık bir zorunluluk olduğunu söyledi.
  2. Yüzde 2 Pay Şırnak’a: En dikkat çekici çağrısı ise, Gabar’dan çıkarılan petrolden Şırnak İl Özel İdaresi’ne %2 oranında pay verilmesi oldu. Bu konuda Meclis’te gerekli desteğin sağlanacağını belirten Tatar, “Bu teklifi 2 gün içinde Meclis’ten geçiririm, hiçbir vekil buna karşı çıkmaz” dedi.

    grvo5kuxcaawl3v.jpg

    Milletvekili Tatar; Bugün Şırnak'ta artık yeni bir sayfa açıldı. Cizre Organize Sanayi Bölgesi artık işsizliğin değil, üretimin merkezi haline geldi. Silopi tarıma dayalı ihtisas OSB ile binlerce gencimize istihdam alanı açıldı. Yeni hastaneler, üniversite yatırımları... Yollar, barajlar... Bunlar sadece bir hükümetin icraatı değildir. Sizlerin alın teriyle, duasıyla yapılan eserlerdir. Şırnak sadece sınırda değil, artık merkezdedir. Ticaretin, üretimin, enerjinin ve tarımın merkezidir. Bugün itibariyle, 113 kuyuda günlük 80 bin varil petrol çıkartmaktayız. Bu kapasiteyle, Türkiye petrolünün yaklaşık yüzde 60'ını tedarik eden bir enerji üssü olmuş durumdayız” dedi.

    grvpagkwgaaqwog.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.