Milli Eğitim Bakanı Tekin Duyurdu: Şırnak Dahil 81 İlde Kapanıyor

Milli Eğitim Bakanı Tekin Duyurdu: Şırnak Dahil 81 İlde Kapanıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şırnak dahil 81 ilde b uygulamanın artık kapanacağını belirtti. Ayrıca Bakan Tekin öğrenci ailelerine de uyarıda bulundu.

Eğitim alanında yaşanan hızlı değişim ve gelişmelerle birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı, ek ders taleplerini karşılamak üzere çoğalan ancak denetimsiz bir şekilde artan etüt merkezleri ve kurslar konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Kontrolsüz Etüt Merkezleri ve Kurslara Sıkı Denetim Geliyor

Bakan Yusuf Tekin'in yaptığı resmi açıklamaya göre, özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ancak resmi kayıtları bulunmayan ve izinsiz faaliyet gösteren etüt merkezleri ve kurslar denetim altına alınacak.

Ülke Genelindeki Etüt Merkezleri ve Kurslara Yönelik Önlemler

Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelindeki 81 ilde, özellikle "merdiven altı" olarak nitelendirilen ve sayılarının artmasıyla dikkat çeken etüt merkezleri ve kurslara karşı ciddi bir önlem paketi açıkladı. Bu yapıların 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. döneminde tamamen kapatılacağı belirtildi.

Öğrencilere Daha Kaliteli ve Güvenilir Eğitim İmkanı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, söz konusu adımın öğrencilere daha kaliteli ve güvenilir eğitim imkanı sağlama amacını taşıdığı vurgulandı. Bu sayede öğrencilerin daha sağlam bir eğitim temeli üzerine oturabilecekleri ve geleceklerine daha güvenle bakabilecekleri ifade edildi.

Ebeveynlere Çağrı: Kursları İyi Araştırın

Bakanlık, ebeveynlere de çağrıda bulunarak, çocuklarını kaydetmeden önce kursların resmi kayıtlı olup olmadığını sorgulamalarını ve Bakanlığa bağlı özel kurs listesine başvurmalarını önemle belirtti. Bu şekilde, velilerin çocuklarının daha güvenli bir eğitim ortamında bulunmasını sağlamayı hedefledikleri belirtildi.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.