Müftülük’ten Gençlere Seminer

Müftülük’ten Gençlere Seminer

Şırnak İl Müftülüğü Şırnak Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şırnak Şehr-i Nuh Gençlik Ofisinde Mevlid-i Nebi programı icra edildi.

Program, Ulu Camii İmam-Hatibi İdris Tatar’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp İl Vaizi Muhammed Mustafa Taştekin tarafından seminer verildi.

Şırnak İl Vaizi Taştekin konuşmasında; “Peygamberimiz, bugün çağdaş eğitimcilerin aradığı, bir mürşid ve öğretmende bulunması gereken bütün özelliklere fazlasıyla sahip olduğunu, emrettiklerini önce kendisi yapan, yasakladıklarından da daima uzak duran bir kişilikle; yani söz ve davranış uygunluğu ile, insanlara etkili bir örnek olduğunu söyledi . Ayrıca Hz. Peygamber (s.a.v.), muhatabını çok iyi tanırdı. Herkese anlayışı ve kabiliyeti ölçüsünde hitap ederdi. Onun metodunun en önemli özelliklerinden birisi de, daima kolaylığı esas alması; sabırlı, hoşgörülü ve bağışlayıcı olmasıydı. O, dâvasına son derecede vâkıf, görevine samimiyetle inanan ve insanlardan hiçbir şey beklemeden, sadece Allah rızasını gözeten bir önderdi. Kıyafetiyle, temizliğiyle, güzel konuşmasıyla, içtenliğiyle, güler yüzlü olmasıyla, alçak gönüllülüğü ile sevilen, sayılan, bir dediği iki edilmeyen etkili bir muallimdi. Peygamberimiz, belli bir yer ve zaman gözetmeden, fırsat bulduğu her ortamda muallimlik görevini yapmıştır. Evde, yolda, sokakta, meydanda uygun olan her yer ve zamanda, insanları irşada çalışmıştır” ifadelerini kullandı.

Program okunan Mevlid-i Şerif ve ilahilerle sona erdi. Programa Manevi Danışmanlar Reşit Katmış ve Agit Anak da hazır bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.