Muhittin Benek, yeniden Kızılay Şırnak Şube Başkanı seçildi

Muhittin Benek, yeniden Kızılay Şırnak Şube Başkanı seçildi

Türkiye Kızılay Derneği Şırnak Şube Başkanlığı 2022 Olağan Genel Kurul Toplantısı Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Genel Kurul Toplantısına Vali Pehlivan ile birlikte Şırnak Belediye Başkan V. İhsan Gören, Kızılay Şırnak Şubesi Başkanı Muhittin Benek, Kızılay Şube Başkanları, Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay Üyeleri, Kızılay Gönüllüleri ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul toplantısında konuşan Vali Pehlivan, Kızılay Şırnak Şubesinin 1929 yılında, Şırnak ilçe statüsündeyken Kaymakam Faik Bey’in himayesinde kurulduğunu ve günümüzde ise 3 Şube Başkanlığı, temsilcilikleri ve gönüllülük merkezleriyle kentte hizmetini sürdürdüğünü söyledi.

Düzenli olarak kan vermeye çalıştığını ve her defasında yanında ve yakınında bulunan herkese başta kan bağışı olmak üzere Kızılay’ın faaliyetlerine, kampanyalarına destek olma, katkı sağlama çağrısında bulunduğunu dile getiren Vali Pehlivan, Genel Kurul Toplantısı vesilesi ile çağrısını yineledi.

Kan bağışının Kızılay’ın en önemli hizmet başlıklarından birini teşkil ettiğini ifade eden Vali Pehlivan, bunun yanında Şırnak’ta olduğu gibi bütün illerde giyim yardımından gıda yardımına kadar faaliyetler yürüttüğünü ve Kızılay’ın Türkiye dışında 39 ülkede de delegasyonu olduğunu söyledi.

Kızılay’ın gerek yurt içinde gerek yurt dışında yapmış olduğu faaliyetlerden gurur duyduklarını vurgulayan Vali Pehlivan, bu faaliyetleri yürüten Kızılay üyeleriyle ve gönüllüleriyle de ayrıca gurur duyduklarını dile getirdi.

Vali Pehlivan, bütün dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de yaşanan zor zamanlarda diğer paydaşlarla birlikte Kızılay’ın da özellikle yaşlı, engelli, yardıma muhtaç vatandaşların imdadına yetiştiğini ve yardımları ulaştırdığını aktardı.

Kısa mesaj atarak dahi Kızılay’a destekte bulunulabildiğini belirten Vali Pehlivan, “Bazen bir mesajla bazen bağışlanan bir gıda kolisiyle Kızılay’a destek olmak mümkün. Kızılay’ın zaman zaman yerel, kimi zaman da ulusal kampanyaları oluyor. Kampanyalarına büyük bir teveccüh olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Bu da Kızılay’a yapılan yardımların gerek ülke içinde gerek ülke dışında yerine ulaşacağına duyulan güvenle alakalıdır. Bu konuda İlimize de ayrı bir parantez açalım. Şırnak İlimizin hakikaten Kızılay’a sahip çıktığını görüyoruz. Gerek kan bağışı kampanyalarında gerek diğer kampanyalarda Şırnaklı hemşehrilerimizin teveccüh gösterdiklerine şahidiz, katkı sağlayan bütün hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Kızılay Şırnak Şubesi Başkanı Muhittin Benek de konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini paylaştı, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını temenni etti ve vermiş olduğu desteklerden dolayı Vali Pehlivan’a teşekkürlerini iletti.

“Kızılay 150. Yıl” filminin izlenilmesiyle devam eden programda Kızılay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nazlı Aktürk, 2019 yılından bu yana Kızılay Şırnak Şubesi bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili sunum yaparak bilgiler verdi.

Genel Kurul sonrası gerçekleştirilen seçimde tek aday olan Muhittin Benek, Kızılay Şırnak Şubesi Delegelerinin oyları ile yeniden Kızılay Şırnak Şube Başkanı seçildi.

muhittin-benek-yeniden-kizilay-sirnak-sube-baskani-secildis.jpegmuhittin-benek-yeniden-kizilay-sirnak-sube-baskani-secildis.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.