Müjde! Şırnak Üniversitesi'nde Beklenen Bölüm Sonunda Açılıyor!

Müjde! Şırnak Üniversitesi'nde Beklenen Bölüm Sonunda Açılıyor!

Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, YÖK başkanı Erol Özvar'ı makamında ziyaret ederek Şırnak'taki eğitim sorununu ve taleplerini iletti.

Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'ı makamında ziyaret etti. Yapılan bu ziyaret sonucunda önemli kararlar alındı. Şırnak Üniversitesi için Sondaj Teknoloji Bölümü açılma onayı alırken, bu gelişme bölgede büyük bir memnuniyetle karşılandı. Yeni bölümün üniversiteye ve bölgeye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

arslan.jpg Arslan Tatar ve YÖK Başkanı Görüşmesi

Şırnak'ta açılan petrol kuyularının artması ile beraber ihtiyac duyulan Petrol Mühendisliği bölümünün açılması için girişimlere başlandı. Ayrıca, Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Petrol Mühendisliği Bölümü'nün kurulması ve Uludere İlçesi'nde bir yüksekokul açılması taleplerini YÖK Başkanı'na iletti. Bu taleplerin de ciddiyetle değerlendirildiği ve olumlu bir yaklaşımla karşılandığı belirtildi.

YÖK Başkanlığı tarafından gönderilecek olan inceleme ekibi, gerekli şartları uygun bulması halinde bu yeni bölüm ve yüksekokulun açılış çalışmalarına başlanacağı açıklandı. Bu gelişmeler, bölgedeki eğitim ve araştırma olanaklarının genişlemesine önemli bir katkı sağlayacak gibi görünüyor. Şırnak Üniversitesi, bu yeni adımlarla bölgesindeki eğitim ve bilim alanındaki gelişmelere katkıda bulunmayı hedefliyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.