Müjde! Şırnaklılar Diş Tedavisi İçin Başka Şehirlere Gitmeyecek

Müjde! Şırnaklılar Diş Tedavisi İçin Başka Şehirlere Gitmeyecek

Şırnak'ta Diş Polikliniği açan Dt. Halil İnan, Şırnaklı hastaların diş problemleri için başka şehirlere gitmelerine gerek kalmayacağını, burada tedavilerini gönül rahatlığıyla olabileceklerini belirtti.

Şifa Dent Diş Tabibi Halin İnan, ağız sağlığının önemine dikkati çekti. Toplumun ağız ve diş sağlığı bilinci konusunda iyi durumda olmadığına işaret eden İnan, diş problemi ortaya çıkmadan 6 aylık periyotlarda düzenli kontrolün yapılması gerektiğini kaydetti.
Şırnak Merkezde faaliyet yürüten Şifa Dent Diş Polikliniği Diş Tabibi Halil İnan, polikliniğin kapıları www.sirnakhaber73.com internet sitemize açtı. İmplant, 20’lik diş çekimi, diş taşı temizliği, diş beyazlatma gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili her türlü işlem yapılan poliklinik Diş Tabibi Halil İnan, ağız ve diş sağlığı bilincinin çocukluk çağından itibaren yerleşmesi gerektiğini belirtti.
Şifa Dent Diş Polikliniği ağız ve diş sağlığı konusunda uzman ekip ve yetkin personelleri ile bölgede hizmet veren en kapsamlı sağlık birimlerinden bir tanesi. Daha önce bir çok hastanın diş çekimi için başka illere sevk edildiği Şırnak’ta açılan poliklinik sayesinde artık Diyarbakır, Batman, Mardin gibi illerden hasta kabul etmeye başladı.

img-4989.jpg Muayene

GÖMÜLÜ DİŞ ÇEKİMİ YAPILIYOR

Şırnak’ta yapılan en önemli işlerden birisinin gömülü diş çekimi olduğunu belirten DT.Halil İnan; “Özellikle burada yaptığımız işlemlerin en ağırı gömülü diş çekimi, implant, açık ve kapalı sinüs ameliyatı. Bunların hepsini burada yapıyoruz. Eskiden en ufak bir diş çekimi için hastalar buradan Diyarbakır’a sevk ediliyordu. Biz mümkün olduğu sürece hastalarımızı Diyarbakır’a sevk etmeden işlemlerini burada yapıyoruz. Hatta yaptığımız başarılı işlemlerin arsından şehir dışından hasta almaya başladık” dedi.

img-4994-001.jpg Muayene

DİŞ TAŞI NEDİR?

Diş taşı, diş plağı ve tükürüğün içerisinde bulunan minerallerin bir araya gelerek zamanla taş sertliğinde bir yapıya dönüşmesidir. Diş yüzeyinin diş eti ile birleştiği çizginin altında oluşur. İçerisinde besin artıkları ve mikroorganizmalar bulunan diş plağı, düzenli olarak temizlenmelidir. Diş fırçası, diş ipi ve ağız gargaraları diş plağının temizlenmesine yardımcı olur. Bu plak uzaklaştırılmadığı zaman taş haline gelebilir. Diş taşı, özellikle ağız bakım hijyenine özen göstermeyen kişilerde oluşabilir.

img-4990.jpg img-4990.jpg

DİŞ TAŞI NEDEN OLUR?

Tükürükte bulunan mineraller, ağıza giren besin maddeleriyle birlikte diş yüzeyinde birikir. Dişlere yapışkanlık hissiyatı veren plak birikimi olur. Diş plağı düzenli ağız hijyeni ile kaldırılmazsa sertleşmeye başlayabilir. Sertleşmenin miktarı arttıkça diş taşı oluşumu görülebilir. Genellikle açık renkte ve sarımsı görünümdedir. Diş taşı üzerinde biriken yiyecek ve içecekler nedeniyle rengi koyulaşabilir.
Hastaların diş taşı ile ilgili yanlış bilgilere sahip olduğunu belirten Dt. Halil İnan; “Hastalarımız en çok diş taşı temizliği, diş eksikliği, diş ağrısından geliyor. Diş ağrıları hastalarımızın ağız hijyeninin eksikliğinden kaynaklı, diş çürüklerinin oluşması sonrasında ağrı ve diş kayıpları meydana geliyor. Halk arasında diş taşı temizliği dişleri inceltiyor diye bir şikayet var. Aslında dişler incelmiyor. Diş taşı tükürük bezlerinden kaynaklı bir durum, diş eti çekilmesine ve dişlerin zamanla düşmesine sebebiyet veriyor. Bu durum karşısında hastaların 6 ayda bir diş muayenesi için gelmeleri gerekiyor. Aşırı diş taşı oluşan hastaların 3 ayda bir gelmesini tavsiye ediyoruz. Bu genetik bir durumdur. Geçici bir durum değildir. Devamlı olacak bir şeydir. Hastanın ağız bakımı bu konuda çok önemlidir” dedi.


SÜT DİŞİ NEDİR?

Bebeklerin dişleri çıkmaya başladığı ilk andan itibaren sağlıklı bir çene gelişimi ve diş yapısının oluşması için dişlerine özenli bir bakım yapmak gerekiyor. Süt dişleri dökülen dişler olsa da bu dişlerin de ana dişler gibi sağlıklı bir yapıda olması bebeğin ilerleyen süreçte sağlıklı dişlere sahip olmasına katkı sunar. Bebek diş fırçası ve bebekler için özel olarak üretilmiş diş bakım ürünleri ile süt dişlerinin gelişimini destekleyebilir, çürüme ve diş kayıplarının önüne geçilebilir.
Bu konuda DT. Halil İnan şöyle konuştu; “Süt dişi, bebeklerde genel olarak doğduklarından 6 ay sonra çıkmaya başlayan ve yaklaşık olarak 3 yaşına kadar tamamı çıkan dişlere verilen isimdir. Süt dişleri alt çenede 10, üstte 10 olmak üzere 20 dişten oluşur. Süt dişleri çıkan ilk diş grubu olup belirli bir süre sonra dökülerek yerini ana dişlere bırakır. Bebeklerin süt dişleri son derece hassas bir yapıya sahiptir. Bu dişlerde mine, ana dişlere göre daha ince bir yapıya sahiptir. Ayrıca bu dişler kalıcı dişlere göre daha kısa ve küçük bir yapıdadır. Bu nedenle çürümeye meyilli olan bu dişlerin bakımı son derece önemlidir. Bu dişler, çene kaslarının ve kemiğinin gelişiminde de etkili olup bebeğin konuşmasını da etkiler. Süt dişine düzenli bakıldığında çıkacak olan daimi dişlerin düzenli ve sağlıklı olması da sağlanmış oluyor” dedi.
Her bir dişin çekilmesi gereken bir yaşı olduğunu hatırlatan Dt Halil İNAN süt azı dişlerinin 11-12 yaşına kadar ağızda kalması gerektiğini vurguladı.

halill-inan.jpg Dt. Halil İnan

KİST CERRAHİSİ

Hastaların artık başka illere gitmesine gerek kalmadığını belirten Dt. Halil İnan; “İleri cerrahi kategorisinde yer alan, çeşitli nedenlerle ağız, diş ve çene yapısında gelişen kistik yapılar ileri cerrahi teknikleri ile ameliyat edilmekte, hastalarımızın uzak şehirlere gitmesine gerek kalmamaktadır Estetik Gülüş Tasarımı Hastalarımızı mutlu gülüşlerine kavuşturmak için estetik dolgu, dişeti seviyeleme, zirkonyum restorasyonlar ile çok güzel sonuçlar alıyoruz, hastalarımızın gülüşüne sunduğumuz katkı bizlere de büyük mutluluk vermektedir” dedi.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum