Müjde! Şırnak'ta da 1 Temmuzdan İtibaren Geçerli Olacak!

Müjde! Şırnak'ta da 1 Temmuzdan İtibaren Geçerli Olacak!

Şırnak dahil 81 ildeki vatandaşları yakından ilgilendiren gelişme. 1 Temmuz itibarıyla temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limiti 750 TL'den bin 500 TL'ye yükselecek.

Kredi kartı ve banka kartı düzenlemesinde yeni gelişme. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Nisan ayında bankalara gönderdiği yazıya göre, temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limiti 750 TL'den bin 500 TL'ye yükseltiliyor. Bu karar, 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek ve kredi kartlarında şifre gerektirmeden temassız ödeme yapma işleminde yeni bir dönemi başlatacak.

İKİ YIL SONRA YENİDEN YÜKSELİYOR
Temassız ödeme yöntemlerinin kullanımını artırmayı amaçlayan bu yeni düzenleme, 1 Temmuz 2022'de 750 TL olarak belirlenen temassız işlem limitinin iki yıl sonra bin 500 TL'ye çıkarılmasıyla uygulamaya konulacak. Bu artış, kullanıcıların günlük alışverişlerinde daha fazla kolaylık sağlamayı hedefliyor.

kart.png

SALGIN DÖNEMİNDE ÖNEM KAZANMIŞTI
Koronavirüs salgınının etkisiyle 2020 yılında temassız ödeme yöntemleri büyük önem kazanmıştı. Tüketicilerin hijyen hassasiyetlerinin artmasıyla birlikte güvenli ve temas gerektirmeyen ödeme yöntemlerine olan talep de hızla yükselmişti.

3,7 MİLYARLIK İŞLEM
BKM’nin verilerine göre 2023 yılının sonuna kadar toplamda 50 milyondan fazla kez mobil temassız, 35 milyondan fazla kez ise QR kod ile temassız ödeme yapıldı. Toplam işlem hacmi ise 3,7 milyar TL’yi aştı.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum