Müşterilerini Soğuktan Korumak İçin İlginç Bir Yöntem Buldu

Müşterilerini Soğuktan Korumak İçin İlginç Bir Yöntem Buldu

Şırnak’ta açık çay ocağı işletmecisi İdris Payan, kışın çay ocağını kapatmak yerine müşterilerini soğuk havadan korumak için 'iglo' tarzı plastik fanuslu alanlar yaptırdı.


Payan’ın yaptığı fanuslarda oturan müşteriler hem kışın tadını çıkarıyor hem de çaylarını içip sohbet ediyorlar.

         Şırnak’ta açık çay ocağı işletmecisi İdris Payan, kış ayının gelmesi ile birlikte iş yerini kapatmak yerine alternatif çözümler aramaya başladı. Sosyal Medya’da gördüğü ‘İglo’ tarzı fanusları uygulamaya karar verdi.

Şırnak Valiliği’nden ve mülk sahiplerinden gerekli izinleri aldıktan sonra çalışmalara başlayan Payan, 12 şeffaf plastik fanus kurdu. Kış aylarında gece evlerine kapanmak zorunda kalan vatandaşlar kafeye gelerek hem kar yağışına şahitlik ediyor hem de arkadaşlarıyla çay içip sohbet ediyorlar. Şırnaklıların büyük bir ilgi gösterdiği Fanuslara kar manzarası altında görsel şölen sunuyor.

Çap ocağı işletmecisi İdris Payan; “biz burayı yazın bir çay ocağı olarak açtık. İyi bir rağbet olunca kışında ne yapabiliriz diye düşündük. Mekanımızı kapatmak yerine farklı bir konsept ile insanlarımızın karşısına çıkmaya çalıştık. Farklı sitelerden fanus denilen bu konsepti bulduk. Güzel bir konsept ile vatandaşlarımızın karşısına çıktık. Karın altında gelip çaylarını içiyorlar. Sohbetlerini ediyorlar. Yaz boyu gelen müşterilerimiz özellikle soruyordu kışın ne yapacaksınız diye. Konsepti yapınca aynı müşterilerimiz gelmeye devam etti. Mekanımız güzel işliyor. Müşterilerimiz mutlu bizde mutluyuz” dedi.

         Müşterilerden Nurhan Koç; “Uzun zamandır karın yağmasını bekliyorduk. Kar yağınca evlere kapanma korkumuz vardı. Ama böyle bir konseptle eve kapanmak zorunda kalmadık. Şeffaf yerler yapmaları itibari ile hem kar manzarasına şahit oluyoruz hem de sıcak bir ortamda karın tadını çıkarmış oluyoruz” dedi.

img-8088.JPGimg-8045.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.