Nasrafa Kaplıcası’nın Yolu Yapılıyor! Şırnak’ın Şifa Kaynağına Kolay Ulaşım Sağlanacak

Nasrafa Kaplıcası’nın Yolu Yapılıyor! Şırnak’ın Şifa Kaynağına Kolay Ulaşım Sağlanacak

Şırnak Merkez'e bağlı İkizce Köyü sınırlarında yer alan Nasrafa Kaplıcaları, bölge halkı tarafından uzun süredir şifa kaynağı olarak biliniyor. Birçok cilt hastalığına iyi geldiği söylenen kaplıcanın yolu nihayet yapılıyor.

Şırnak Merkez, ilçeler ve çevre illerden yoğun ziyaretçi çeken İkizce Köyü'ne bağlı Nasrafa Kaplıcaları, uzun yıllardır kaderine terk edilmiş durumdaydı. Özellikle Çarşamba günleri, şifa arayan bölge halkı tarafından ziyaret edilen kaplıcalar, ilkbahar yağışlarıyla birlikte su debisinin artması sonucu çamurla kaplanıp yolları bozuluyordu.

Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makineleri, kaplıca yolunu genişleterek ulaşımı kolaylaştırırken, İş İnsanı Süleyman Bölünmez’e ait iş makineleri de yolu düzeltme çalışmalarını sürdürüyor. Yol yapım çalışmaları tamamlanmak üzere; ancak kaplıca kulübeleri de yıkılmış durumda ve onarıma ihtiyaç duyuyor.

Nasrafa Kaplıcaları'nın yeniden faaliyete geçmesi, sadece bölge halkına değil, çevre illerden gelen ziyaretçilere de şifa kaynağı olma fırsatı sunacak. Kaplıcaların onarılması ve turizme kazandırılması, Şırnak’ın önemli bir şifa merkezi olma potansiyelini artıracak.

Nasrafa Kaplıcası, Şırnak’ın Merkez İkizce Köyü’ne birkaç kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu kaplıcada iki ana kaynak mevcut: çamur banyosu ve içme suyu. Çamur banyosunun sivilce, egzama ve mantar hastalıklarını kesin tedavi ettiği belirtiliyor.

Kaplıcaların yol yapım çalışmaları ve kulübelerin onarılması ile birlikte, bölgenin sağlık turizmi potansiyelinin artırılması hedefleniyor. Bu sayede hem yerel halk hem de çevre illerden gelen ziyaretçiler, Nasrafa Kaplıcaları'ndan daha rahat ve güvenli bir şekilde faydalanabilecek.
İkizce Köyü Muhtarı Hasan Caner; "Kaplıca barınaklarımız yıkılmış durumda. Hayısever vatandaşlarımızdan bu barınakların yapılması için yardım talep ediyoruz. Bu toplumsal bir hayır işidir. Yetkililere ve hayırsever iş insanlarına sesleniyorum. Bir an önce burayı faaliyete geçirelim. Bölgenin dört bir yanından buraya gelen insanlar şifa buluyor. Maalesef şu an harabe olmuş durumdadır. İnsanlar açısından böylesine mühim olan bir şifa kaynağının tekrardan onarılıp, halkın hizmetine sunulmasını bekliyoruz,"

k.jpg

kk.jpg

1.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum