Ne Altın Ne Dolar! İşte 2023'te En Çok Kazandıran Yatırım Belli Oldu

Ne Altın Ne Dolar! İşte 2023'te En Çok Kazandıran Yatırım Belli Oldu

Uzmanlar 2023'ün ilk yarısında en çok kazandıran yatırım aracını belirledi. Bu ne dolar ne borsa ne de altın oldu. İşte en çok kazandıran yatırım.

Ergin Kılıç, gayrimenkul uzmanı olarak son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 100 ile yüzde 400 oranında arttığını belirtiyor ve uzun vadeli arsa yatırımının kazançlı olduğunu vurguluyor. Yatırımcıların yabancı para birimleri yerine arsaya yatırım yapmalarının ülke ekonomisine katkı sağlayabileceğini ve yastık altındaki dövizin Türkiye için sorun olabileceğini ifade ediyor.

Kılıç ayrıca, Marmara ve Ege bölgelerinde 20 yıldır gayrimenkul yatırım danışmanlığı yaptığını ve bu süre zarfında arsaya yatırım yapanların döviz veya altından daha az kazandığına dair bir örnek görmediğini belirtiyor.

2022 - 2023 döneminde doların 18 TL'den 27 TL'ye çıkarak yüzde 50 gelir sağladığını, aynı dönemde gram altının yüzde 70 arttığını ve İstanbul Borsası'nın BIST 100 endeksinin yaklaşık yüzde 250 yükseldiğini ifade ediyor. Buna karşılık, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale bölgelerindeki arsa yatırımlarının son bir yılda yüzde 300 ile yüzde 400 oranında kazanç sağladığını açıklıyor.

arsa.jpg Arsa

Arsa yatırımının yüksek kazanç sağlayabileceğini ancak belli koşullara uyulması gerektiğini vurgulayan Kılıç, yatırımcıların öncelikle iyi bir araştırma yapmaları gerektiğini ve doğru fiyatı bulmaları gerektiğini belirtiyor. Doğru fiyattan alınmış bir arsanın kaybettirmeyeceğini söylüyor ve bu nedenle alım yapmadan önce detaylı araştırma yapılması ve bir gayrimenkul danışmanından tavsiye alınması gerektiğini öneriyor. Arsa aldıktan sonra ise fiyatların yakından takip edilmesi ve aceleci davranılmaması gerektiğini ifade ediyor, çünkü fiyatlar yükseliş trendine girdiğinde kazançların artabileceğini belirtiyor. Erken satış yapmanın karlılığı düşürebileceğine dikkat çekiyor.

Danışmanlık hizmetlerinin ücretsiz verildiğini ve arsa alırken tapunun hisseli olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini kaydediyor. Hisseli tapusu olan arsa ve arazilerin en son tercih edilmesi gerektiğini söylüyor ve ayrıca verimli tarım topraklarından uzak durmanın önemli olduğunu vurguluyor. Bu toprakların inşaat değil tarımsal üretim için kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.