O Parti Yerel Seçimlerde İttifak Kararını Açıkladı!

O Parti Yerel Seçimlerde İttifak Kararını Açıkladı!

2024'ün mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde partiler seçim kararlarını açıklamaya başladı. O parti belediye başkanlığı seçimlerinde destekleyeceği ittifak gurubunu açıkladı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "2023 seçimlerinde nasıl devletimizin yanında yer aldıysak, 2024 seçimlerinde de aynı anlayış çerçevesinde Cumhur İttifakı ile öncelikle ülkemizin ve devletimizin, sonra partimizin çıkarlarını önceleyerek bir kurgu yapacağız." dedi.

"ECEVİT'İN SİYASİ KARAKTERİNE SAYGILI KESİMLERLE BULUŞACAĞIZ"

Türkiye'nin bu yönüyle Doğu ile Batı'nın buluşma noktasında yer alan jeopolitik özelliğiyle de mazlum milletler için bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan Aksakal, "Parlamentodaki savrulmuş siyasetin dağınıklığını da demokratik sol politikalarımıza inanmış, gerçek anlamda Atatürkçü, samimi duygularla Ecevit'in siyasi karakterine saygılı kesimlerle en kısa zamanda buluşup, yeni bir DSP iktidarı dönemi yaratarak toparlayacağız." şeklinde konuştu.

"2024 YEREL SEÇİMLERİNDE CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLEYECEĞİZ"

DSP'nin hiçbir dönemde yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirme gibi bir anlayışta olmadığını vurgulayan Aksakal, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Milliyetçi, vatansever, emekten yana sol bir parti olma anlayışımız çerçevesinde 2023 seçimlerinde nasıl devletimizin yanında yer aldıysak, 2024 seçimlerinde de aynı anlayış çerçevesinde Cumhur İttifakı ile birlikte öncelikle ülkemizin ve devletimizin, sonra partimizin çıkarlarını önceleyerek bir kurgu yapacağız. İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızla yaptığımız görüşme kapsamında bir sonuç yaratabilirsek 31 Mart sonrasında CHP'nin sahip olduğu 11 büyükşehir başta olmak üzere birçok il ve ilçe belediyesi Cumhur İttifakı bileşenlerine geçecek ve Türkiye rahat bir nefes alacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.