Ödüllü Yazar Kemal Varol Cizre’de Okurlarıyla Buluşacak
“Sanatın iyileştirici gücü” mottosuyla düzenlenen etkinlikte, çağdaş edebiyatın önemli isimlerinden ödüllü yazar Kemal Varol, Cizre’de okurlarıyla bir araya gelecek.
Şırnak Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamada, eczacılık mesleğinin yalnızca ilaç ve tedaviyle sınırlı olmadığına dikkat çekilerek, sanatın da insanlar üzerinde iyileştirici bir etkisi bulunduğu vurgulandı. Bu anlayış doğrultusunda düzenlenen etkinlikte, Kemal Varol’un edebi yolculuğu ve eserleri üzerine söyleşi gerçekleştirilecek.
Program kapsamında yazarın ilk şiir kitabı Yas Yüzüklerinden son romanı Onu Sevdiğim Zamanlara uzanan edebiyat serüveni konuşulacak. Katılımcılar ayrıca Varol’un eserlerinde sıkça yer verdiği kurgusal “Arkanya” evrenine dair detayları dinleme fırsatı bulacak.
Şırnak Eczacı Odası tarafından organize edilen ve Cizre Belediyesi desteğiyle gerçekleştirilecek söyleşi ve imza günü etkinliği, 2 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 14.00’te Cizre Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.
Şırnak Eczacı Odası yetkilileri, tüm meslektaşlarını ve sanatseverleri etkinliğe davet ederek, kültür ve sanatın toplum üzerindeki birleştirici ve iyileştirici gücüne dikkat çekti.

Kaynak:Cemal KÜLTER

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.