Öğrenciler tiyatro gelirleriyle okula ağaç dikti

Öğrenciler tiyatro gelirleriyle okula ağaç dikti

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Milli Egemenlik İlkokulu öğrencileri sergiledikleri tiyatro gösterisinin geliri ile TEMA Vakfı aracılığı okul bahçesine ağaç dikti.

Okulda düzenlenen etkinliğe Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, Silopi Kaymakam Eşi Eda Kuruca, TEMA Vakfı Şırnak Temsilcisi Fehmi Avcı, TEMA Vakfı Silopi Temsilcisi Nesrin Ecer katıldı.

Silopi Milli Egemenlik İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sevinç Güneş’in Minik Tiyatrocular İş Başında e-Twinning Projesi kapsamında okulda tiyatro gösterimi yapılmıştı. Tiyatro gösterisinden elde edilen gelir ile okul bahçesine ağaç dikimi için TEMA Vakfı ile girişim yapıldı. Okul bahçesinde şenlik havasında yapılan ağaç dikimi etkinliğinde ilk olarak öğrenciler dans gösterisi gerçekleştirdi. Ardından Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, Silopi Kaymakam Eşi Eda Kuruca öğrenciler ile birlikte ağaç dikti. Ağaçlara su verilmesinin ardından öğrenciler TEMA Vakfı tarafından Bir Orman kitabı hediye edildi. Daha sonra etkinlik canlı müzik eşliğinde verilen konser ile devam etti. Öğretmen ve öğrenciler etkinlikte doyasıya eğlendi.

Okulun öğrencilerinden Gülbahar İlker, “Arkadaşlarımız Pinikyo gösterisi ile kazandıkları bilet paralar ile Tema Vakfından getirdikleri ağaçları diktik. Çok eğlendik. Dans ettik, şarkı söyledik. Arkadaşlarımız sayesinde okulun bütün öğrencileri eğlendi. Onlara minnettarız. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Tema vakfı olarak okullarda doğa eğitimi vererek çocuklara doğa sevgisi kazandırmaya çalıştıklarını belirten TEMA Vakfı Silopi Temsilcisi Nesrin Ecer, “Öncelikli amaçlarımızdan biri budur. Sevinç güneş öğretmenimizin minik tiyatrocular işbaşında e-Twinning projesi kapsamında elde edilen gelirlerle yapılan ağaçlandırma çalışmasına katılım sağladık. Doğanın sanatla buluştuğu harika bir etkinlik oldu” diye konuştu.

Proje yürütücüsü sınıf öğretmeni Sevinç Güneş ise şunları söyledi:

“Uluslararası bir platform olan e-Twinning programına yazdığım Minik Tiyatrocular işbaşında e-Twinning projesi sebebiyle burada bir ağaçlandırma yaptık. Aslında çocuklar yoluyla sanatı doğaya aktardık. Bizim için çok kıymetliydi. Öğrencilerimizin oluşturduğu tiyatro gösterisinin neticesinde elde ettiğimiz geliri TEMA Vakfı aracılığı ile okulumuzu ağaçlandırma harcadık”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.