Öğrencilere Müjde! 4 Bin Lira Hesabınıza Bugün Yattı! Hemen Hesabınızı Kontrol Edin

Öğrencilere Müjde! 4 Bin Lira Hesabınıza Bugün Yattı! Hemen Hesabınızı Kontrol Edin

Gençlik Spor Bakanlığı tarafından lisans ve ön lisans öğrencilerine verilen KYK bursunun ilk ödemesi toplu bir şekilde bugün hesaplara yatırılmaya başlandı. Lisans öğrencilerine verilen burs 1250 liradan 2 bin liraya çıkarılmıştı.

2023-2024 yılı için KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan ve başvurusu kabul edilen öğrencilerin gündeminde ödemelerin yapılacağı tarih vardı. KYK burs ve kredi ödemeleri 28 Kasım itibarıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 4 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Bu kapsamda 3 ayın toplu ödemeleri 6 bin tl şeklinde hesaplara yattı.

Öğrenim kredisi ve burs ödemeleri öğrencilerin hesaplarına yatırılmaya başlandı. Ödemeler 2 aylık olarak yapılıyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK), sosyal medya hesabından ödemelerle ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ödemeler Başladı! Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri bir arada!

TCKN son hanesine göre: "0" ve "2" olanlar 28.11.2023'te, "4" ve "6" olanlar 29.11.2023'te, "8" olanlar ise 30.11.2023'te hesaplara yatacak

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.