Öğretmenlerin Mesaisi Okulu Boyamakla Başladı

Öğretmenlerin Mesaisi Okulu Boyamakla Başladı

Suriye sınırında yer alan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kolları sıvayan öğretmen ve idareciler, yeni eğitim ve öğretim yılına sayılı günler kala okulu boyayıp öğrenciler için bahçe ve koridorları tuvale çevirdi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okullarda hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Suriye sınırında yer alan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde de öğretmenler okulu pazartesi gününe yetiştirmek için hummalı bir şekilde çalışıyor.
Okulun bahçesine yağlı boya ile çeşitli eğitici ve öğretici oyunlar çizen öğretmen ve idareciler, koridor duvarlarına da çizgi film karakterleri ile sayılar çizdi. Birkaç gün boyunca geç saatlere kadar çalışan öğretmenler, bu gün çalışmalarını sonlandırdı. Çalışmanın sonunda okul adeta sayı, çizgi film karakterleri ve öğretici şekillerin olduğu bir tuvale döndü. Ders saatinde sınıflarda öğretmenlerini dinleyerek geleceğe hazırlanacak olan öğrenciler, teneffüs saatlerinde ise bahçede hem oyun oynayabilecek hem de oynarken öğrenecek.

aw025123-06.jpg

Fikir alışverişi sonrası çalışmalar ortaya çıktı
Okula ilk geldiğinde böyle bir çalışmanın olmadığını ve diğer idareci ve öğretmenlerle görüştükten sonra çalışmayı başlattıklarını söylen Müdür Yardımcısı Özlem Yakut, “Bu okuldaki üçüncü senem. Okula geldiğimden beri öğretmen arkadaşlarımızla birlikte tek amacımız öğrencilere faydalı olmaktı. Arkadaşlarımızla oturup neler yapılabilir diye düşündük. Koridorlarımızda çeşitli görseller çizerek hem bilgilendirici, hem eğlendirici hem de öğrendiklerini pekiştirici çalışmalar yaparak bu amacımıza ulaşabileceğimizi düşündük. Gayet güzel bir ekip çalışmasıyla güzel çalışmalar ortaya koyduk. Oyun alanlarımızı da bahçemize çizerek çocukların hem oynaması, hem de oynarken eğlenmesi, eğlenirken de öğrenmelerini sağladık” dedi.

aw025123-03.jpg



Çocukların okul korkusunu yenmesi çok önemli
Yaklaşık 3 yıldır okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Rabia Tezel, “Okulda bulunduğum sürede daha güzel neler yapabiliriz diye toplantılar yaptık. Toplantılar sonunda okulumuzun koridorlarının çocuklara daha güzel görünmesi için, çocukların özellikle birinci sınıfta okuldan yana korkuları olduğu için okulu sevebilecekleri, geldiklerinde mutlu olabilecekleri bir ortam oluşturmak için onların koridorlarını süslemek istedik. Sevdikleri karakterleri oralara çizdik. Aynı zamanda okuma yazma sürecinde oldukları için, eğitimlerine de destek olması için alfabe, harf, sayılar olsun, onları da resimlerimize ekledik. Hem eğitici, hem de eğlendirici şekiller olsun istedik. Mutlu bir şekilde okula gelmelerini istedik. Bu nedenle böyle bir çalışma yaptık” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin gizil öğrenmelerinden yola çıkarak çalışmaları yaptıklarını dile getiren Okul Müdürü Ramazan Genç, “Birinci sınıflarımızın koridoru şimdiye kadar boştu. Biz arkadaşlarımızla birlikte ne yapabileceğimizi konuştuk. Çok değişik ve güzel fikirler ortaya çıktı. Öğretmen arkadaşlarımız arasında resim yeteneği olan, tecrübeli olanlar vardı. Öğrencilerimizin de gizil öğrenmelerinden yola çıkarak şekiller, harfler ve rakamlarla süsledik. Tabiki bu biraz zamanımızı aldı ama çok güzel oldu. Okulumuzun bahçesinde de öğrencilerimizin teneffüste rahat oyun oynayabilmeleri için oyun alanları oluşturduk. Öğretmenlerimiz aralıksız çalışarak bu güzel şekilleri ortaya çıkarttılar. Onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.