Organ Bağışı ve Organ Nakli Farkındalığı Programı Düzenlendi

Organ Bağışı ve Organ Nakli Farkındalığı Programı Düzenlendi

         Şırnak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Çevre ve Sağlık Kulübü 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında “Organ Bağışı ve Organ Nakli Farkındalığı” programı düzenledi.

         Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Çevre ve Sağlık Kulübü Başkanı Öğr. Gör. Cesur Başar, organ bağışının ve organ naklinin ne olduğu, organ bağışı sürecinde yaşananlar ve organ bağışının dini yönü konusunda farkındalık oluşturma amacıyla bu programı düzenlediklerini söyledi.

         Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan da programda yaptığı konuşmada organ naklinin önemine değinerek, bu konuda organ bağışında bulunan insanların bu dünyada iz bıraktıklarına inandığını dile getirdi.      Rektör Erkan “Organ nakli genelde aile bireyleri tarafından yapılıyor. Kardeşimize ya da annemize bir böbreğimizi seve seve veririz. Aslında imkanımız olsa görmeyen birine bir gözümüze verebilsek. Sağlıklı olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

         Yapılan konuşmaların ardından program “Hayata yeniden merhaba dedirtebilirsiniz” isimli kısa film gösterimi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri Seher Dağlı ve Tuba Akcan’ın “Organ Bağışının Önemi” adlı sunumu, “Yeşeren Hayatlar” isimli kısa gösteri, Şırnak halkı ve Üniversite öğrencileri ile yapılan “Hayatın içinden” adlı röportaj gösterimi ile devam etti.

         Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Organ Bağış Haftası etkinliği, halk müziği konserinin ardından, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere “Teşekkür Belgesi” verilmesi ile son buldu.

         15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Ömer Nayci, Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

 

organ-bagisi-ve-organ-nakli-farkindaligi-programi-duzenlendif.jpgorgan-bagisi-ve-organ-nakli-farkindaligi-programi-duzenlendi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.