Özel İdare Binasının Yapımı Neden Engelleniyor?

Şırnak Merkez Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Salih Ertaş, İl Özel İdaresi Hizmet Binasının yapımının HDP İl Genel Meclis Üyeleri tarafından engellendiğini ileri sürdü.

Şırnak İl Özel İdaresi yıllardır bir pasajın en üst iki katında vatandaşlara hizmet veriyor. Nüfus artışı ve hizmet kollarının artmasından dolayı şuan ki yer İl Özel İdaresinin tam kapasite ile çalışmasına engel oluyor. Vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak ve kurumun ulaşılabilirliğini artırmak için Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri harekete geçti. Bu kapsamda yeni bir hizmet binasının yapımını ihale aşamasına getirdiler. Söz konusu hizmet binasının ihale edilmesi için ödenek aktarılması teklifinin HDP İl Genel Meclisi üyeleri tarafından red edilmesinden dolayı yeni bir hizmet binasının yapılmadığı ileri sürüldü.

7bcd885c-f837-4634-b612-16fbd918a0c5.jpg


Konu ile ilgili açıklamada bulunan Şırnak Merkez Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi M.Salih Ertaş; “İl Özel İdaresi Hizmet binası olarak kullandığımız yapının, kamu kurumu özeliği taşımayan pasajın son iki katında bulunmaktadır. Günümüz şartlarında istenilen hizmettin karşılanabilmesi için ek olarak bir katıda kiralamak suretiyle vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. Mevcut hizmet Binamızın asansörü ve engelli girişi olmadığı için, kuruma gelen yaşlı ve engelli vatandaşları, yakınları tarafından el yordamıyla üst katlara taşımaktadırlar. Yine söz konusu binamızın yangın merdivenleri olmadığı, meydana gelebilecek her hangi bir yangında çalışanların ve vatandaşların can güvenliği açısında tehlike oluşmaktadır. İdaremize gelen vatandaşlarımızın idaremizde kaldıkları süre içerisinde dinlenecek ve çay içebilecek ek bir yerimiz bulunmamaktadır. Hizmet binamızda sadece bir toplantı salonumuz mevcut olup, bu sebeple bazı önemli toplantılar gecikmeli olarak yapılmaktadır. Buna en fazla şahit olan HDP İl Genel meclis üyeleridir. Diğer illerde olduğu gibi ilimizde günün şartlarına uygun çalışanlara daha rahat bir çalışma ortamı sağlamak, vatandaşlarımıza daha etkin ve kaliteli bir hizmet sunmak için yeşil alanı, otoparkı olan en önemlisi depreme dayanıklı modern ve geniş bir alan üzerinde yeni bir hizmet binasının yapılması gerekmektedir. Sayın Valimizin emirleri doğrultusunda ilimizin gelecekte nüfus artışını ve diğer hususları da dikkate alarak uzun yıllar İlimizin hizmet ihtiyacını karşılayabilecek yeni bir hizmet binası projesi hazırlanarak ihale aşamasına getirildi. Söz konusu hizmet binasının ihale edilmesi için ödenek aktarması teklifi İl Genel Meclisine sunuldu, AK Parti grubu üyelerinin ilimiz için bu kadar önemli bir hizmet binanın yapılması gerektiği yönünde yapmış olduğumuz bütün ısrarlarımıza rağmen İl Genel Meclisinde çoğunluğa sahip HDP İl Genel Meclis Üyeleri tarafından reddedildi. Konunun, kamuoyunun ve duyarlı vatandaşlarımızın takdirine ve bilgisine sunuyoruz” dedi.

eddw-001.jpgekran-alintisi.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum