Petrol-iş Sendikası Şube Başkanı Açıkladı: Petrol Kenti Şırnak'ta TPAO Usulsüz İşçi Alımı Yapıyor

Petrol-iş Sendikası Şube Başkanı Açıkladı: Petrol Kenti Şırnak'ta TPAO Usulsüz İşçi Alımı Yapıyor

Petrol-iş Sendikası Şube Başkanı Veysel Kartal, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak'ta yapılan personel alımlarında usulsüzlükler yaptığını iddia etti.

TPAO’nun bir kamu kurumu olduğunu ve personel alımlarının İŞKUR üzerinden, KPSS puan önceliği ve Mesleki Eğitim almış kişiler arasından yapılması gerektiğini belirten Petrol-İş Sendikası Başkanı Kartal, yapılan alımlarda usulsüzlük olduğunu iddia etti.

Başkan Kartal açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Şırnaklı, mesleki eğitim almış, KPSS sınavına girmiş gençler TPAO personel alımını bekliyor”
Daha öncede gündeme gelen Şırnak TPAO personel alımlarında yapılan hatalı uygulamalar hala devam ediyor. TPAO bir kamu kurumu olup, Şırnak merkez ve ilçelerini kapsayacak şekilde mesleki eğitim almış, KPSS sınavına girmiş gençleri, işkur aracılığıyla istihdam etmesi gerekiyor. Ama gerekli kriterleri taşımayan bireylerden yapılan gizli alımlar vardır. Anayasanın eşitlik ilkesinede aykırı olan bir durum tesis edilmiştir. İşsizlikte 1. Sırada olan şehrimiz Şırnak’ta, bu gençlerimize çalışma alanı olabilecek neredeyse tek kurum olan Türkiye petrolleri anonim ortaklığı nın, acilen işkur üzerinden, hakkaniyetli ve eşit bir yarışın olacağı kamusal güvenceli personel ilanını bekliyoruz. Bizleri arayıp destek isteyen, Şırnak ve ilçelerimizde ikamet eden gençlerimizin bu haklı taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Mevzuat açık ve nettir, KPSS ve işkur aracılığıyla sadece Şırnak il merkezi ve ilçelerini kapsayacak, hakkaniyetli ve tüm kamu kurumlarında olduğu gibi bir personel istihdam modeli istiyoruz. Geçici veya görevlendirme adı altında yapılan alımlar, güvencesiz olup, usulüne uygun değildir. TPAO halkındır, TPAO yönetimi halkın beklentilerini, hukuku öncelemeli, hakkaniyetli ve eşitlikçi davranmalıdır." dedi.

tpao.jpg Veysel KARTAL
Petrol-iş sendikası şube başkanı

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum