PKK'NIN 12 YAKININI KATLETTİĞİ EVE 33 YILDIR TÜRK BAYRAĞI ASIYOR

PKK'NIN 12 YAKININI KATLETTİĞİ EVE 33 YILDIR TÜRK BAYRAĞI ASIYOR

Şırnak merkeze bağlı Güneyce köyünde, 33 yıl önce terör örgütü PKK'nın evlerine düzenlediği saldırıda, annesi, babası ve eşinin de aralarında bulunduğu 6'sı çocuk 12 akrabası şehit olan Şehmuz Güngör (59), her yıl dönümünde köye gelip, evden geriye kalan

Şırnak merkeze bağlı Güneyce köyünde, 33 yıl önce terör örgütü PKK'nın evlerine düzenlediği saldırıda, annesi, babası ve eşinin de aralarında bulunduğu 6'sı çocuk 12 akrabası şehit olan Şehmuz Güngör (59), her yıl dönümünde köye gelip, evden geriye kalan enkaza Türk bayrağı asıyor.

Şırnak merkeze bağlı Gabar Dağı eteklerindeki Güneyce köyünde, 21 Eylül 1987 yılında, terör örgütü PKK'lı bir grup, Güngör Ailesi'nin yaşadığı eve saldırı düzenledi. Saldırıda Rıfat Güngör(80), Emine Güngör (70), Sait Güngör (35), Behiye Güngör (32), hamile Narinç Güngör (33), Huhe Güngör (35), Hizne Güngör (34), hamile Emine Güngör (19), Azime Güngör (15), Hülya Güngör (4), Abdulcebar Güngör (2) ve Sacide Güngör (2) şehit olurken, Fettah Güngör (6) yaralı kurtuldu.

Saldırıda annesi, babası ve eşi Huhe Güngör'ü kaybeden Şehmuz Güngör, olayın her yıl dönümünde yaşadığı Aslanbaşar köyünden, Güneyce köyüne gelip, evden geriye kalan enkaza Türk bayrağı asıyor.

Saldırı olduğu gün evde olmadığını belirten Güngör, şunları söyledi: “Ailecek, Güneyce köyü Berma mezrasında oturuyorduk. Başlarında PKK'lı Şemdin Sakık’ın olduğu olduğu grup, gelip baskın düzenledi. Ailemizden 12 kişiyi katletti. Babam, annem, eşim, yengem, yeğenlerim, çoluk çocuk demeden 12 kişiyi katlettiler. İçlerinde 2 hamile kadın vardı. 1987 yılında şimdiye kadar 33 yıl geçti. Ben her yıl dönümünde buraya gelip bu kapıya bu bayrağı asıyorum ve şehit olanları anıyorum. Bu bayrağı buraya asarak çoluk çocuğumuza da bir ders vermeyi amaçlıyoruz. Biz her zaman terör örgütünü lanetliyoruz. 33 yıl değil 50 yılda geçse ömrüm olduğu sürece her yıl buraya gelip bu bayrağı buraya asacağım. Çünkü biz bu bayrağın altında, bu devletin içinde yaşıyoruz. Bu bayrağa bu devlete ihanet etmemek için, tek başımıza da olsak mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü bu bayrağın sahibi biziz. Bu bayrak hepimizin bayrağı. Bu devlet hepimizin devleti” dedi.

Teröristlerin babası Rıfat Güngör'ü diri diri ateşe verdiğini ifade eden Güngör, bu yaşatılanları unutmayacaklarını kaydetti. Güngör; “teröristler evimizi ateşe verdi. Sonra babam sağken ateşin içine attılar. Onu unutmayacağım. Biz bu evi buraya yaparken yaşamak için yaptık. Ama terör örgütü yaşamamıza müsaade etmedi. Herkes bilsinki bu terör örgütünü lanetliyoruz. Herhangi doğru bir iş yapmadılar, yapmayacaklarda. Terör örgütünün amacı milleti bu devlete düşman etmektir” dedi.

Şehit Rıfat Güngör’ün yeğeni Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör; “o günü unutmamak için, o terör örgütüne bir tokat atmak için bugün buradayız. Tekrar o acı olayı yaşatmak ve o şehitlerimizi anmak için burada bulunmaktayız. Terör Örgütü PKK o yıllardaki çoluk çocuk demeden katliamlarını bir kez daha burada halkın önünde gerçekleştirdi. Çoluk çocuk demeden, yaşlı genç demeden bütün aileleri katlettiler. Amcam 80 yaşındaydı. Evin içinde canlı atıp yaktılar. Terör örgütünü lanetliyoruz. Kınıyoruz. Bunu bilsinler ki hiçbir zaman emellerine ulaşmayacaklardır. Türkiye Cumhuriyetti devletimiz güçlüdür. Güçlü bir ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın bu terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını birkez daha dünyaya göstermiş bulunmaktayız. Artık terör örgütü eskisi gibi katliamlara yapmaya fırsat bulamıyor. Artık görüldükleri yerde vuruluyorlar. Terör örgütü mutlaka bitecekleri. Artık bölgemizde huzur var, güven var terörle mücadelemizde kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz” dedi.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.