Poster Sunumu Yarışmasında Şırnak'ı Temsil Eden Öğrenciler Ödüllendirildi

Poster Sunumu Yarışmasında Şırnak'ı Temsil Eden Öğrenciler Ödüllendirildi

Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması'na Çevre ve İklim Değişikliği Alanında "Beyaz Eldivenler" Projesiyle davet edilen ve kongrede Şırnak’ı temsil eden öğrenciler ödüllendirildi.

Millî Eğitim Bakanlığımız ve TÜBİTAK iş birliğinde ortaöğretim seviyesindeki tüm resmî okulları kapsayan, "Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması"na Şırnak’ı temsil etmek üzere davet edilen öğrenciler Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer adına İl Millî Eğitim Müdürü Mirza Tetik tarafından tablet hediye edildi.

Yarışma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Müdür Mirza Tetik öğrenci kongresi konularının Millî Eğitim Bakanlığının öncelikleri ile örtüştüğüne dikkat çekerek; "Ülkelerin en kalıcı sermayesi beşeri sermayedir. Bu sermayenin niteliğini artırmadaki en önemli sacayağı ise eğitimdir. Millî Eğitim Müdürlüğümüz olarak öğrencilerimizin nitelikli eğitim alabilmeleri için çalışıyoruz. Bölgesel farklılıklar ve okul türü farklılıkları olmadan öğrencilerimizin nitelikli eğitime erişmeleri için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevre ve İklim Değişikliği konusunun da eğitimin ana omurgasında yer aldığını ifade eden Müdür Tetik; “Projesini geliştiren, öğrencilerimiz Tuncay Yalıç, Mehmet Çapan'ı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, öğrencilerimize proje sürecinde destek olan danışman öğretmenimiz Eser Karal'a ve okul yöneticilerimize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.