Prof. Dr. Korkusuz: YÖK, Türkiye’de Yüksek Öğretimi Yukarı Çekmek İçin Kurulan Fiilen Üst Kurumdur

Prof. Dr. Korkusuz: YÖK, Türkiye’de Yüksek Öğretimi Yukarı Çekmek İçin Kurulan Fiilen Üst Kurumdur

Şırnak Üniversitesi tarafından hizmet içi eğitim programları çerçevesinde “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Yükseköğretim Mevzuatı” adlı konferansın ikinci oturumu yapıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Refik Korkusuz’un sunduğu konferansa Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Eyyuboğlu, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Refik Korkusuz tarafından verilen “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Yükseköğretim Mevzuatı” adlı konferansın ikinci oturumunda yüksek öğretim mevzuatı ele alındı. Bütün dünyada Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) benzeri kuruluşların olduğunun altını çizen Prof. Dr. Korkusuz, YÖK’ün sürekli bir tartışma konusu olmasının doğru olmadığını belirterek; “YÖK, Türkiye’de yüksek öğretimi yukarı çekmek için kurulan fiilen üst kurumdur. Neden fiilen, çünkü kanunlarımızda üniversitelerimiz özerk yapıdadır ve üst kurum sadece fiilen vardır. Asli görevi yüksek öğretimi organize etmektir. YÖK ile ilgili olumlu olumsuz çok sayıda tartışmaların yaşandığı ülkemizde YÖK, üniversitelerin gerek kanuni gerekse de uygulamada yaşadıkları birçok yanlışın-hatanın önüne geçebilmek adına olması gereken bir kurumdur” şeklinde konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Refik Korkusuz konuşmasının devamında, üniversite, rektör, rektör yardımcıları, senato, yönetim kurulu, disiplin kurulu, dekan, fakülte yönetim kurulu, bölüm başkanlığı, anabilim dalı başkanlığı gibi birçok organ hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilen “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Yükseköğretim Mevzuatı” adlı konferans soru cevap bölümü ile son bulurken, konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Prof. Dr. Mehmet Refik Korkusuz’a katılımlarından dolayı üniversiteye ait bir hediye verdi.

Konferans, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.