PTT'den Yaşlı Vatandaşlara 2.348Lira Destek Ödemesi Başladı! İşte Tüm Detaylar

PTT'den Yaşlı Vatandaşlara 2.348Lira Destek Ödemesi Başladı! İşte Tüm Detaylar

PTT'den 65 yaş üstü vatandaşlara 2.348 lira destek ödemesi başladı. Ailesinde 65 yaş üstü olan ve hala maaş alamayan vatandaşlar hemen kayıt yaptırıp bu destekten yararlanabilir...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yapılan destek ödemeleri hesaplara yattı. Ailesinde veya akrabaları arasında bu destekten yararlanmayanlar varsa hemen başvurup 2.348 liralık destekten yararlanabilir. İşte tüm detaylar...

Sosyal Yardım ve Destek Ödemeleri Kasım Ayında Başladı

65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardım ve destek ödemeleri bu kasım ayında başladı. Bu kapsamda, PTT aracılığıyla 2.348 TL ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar:

1. 65 Yaş Aylığı Hesaplara Geçiyor

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ödemelerden biri olan 65 yaş aylığı, T.C kimlikleriyle PTT'ye başvuran vatandaşların hesaplarına geçirilecek. Bu ödeme, her 6 ayda bir yapılan zamlarla birlikte artarak, mevcut durumda aylık 2.348 TL'ye ulaşmıştır.

2. Kasım Ayı 65 Yaş Aylığı Ödemeleri

Aile Bakanlığı, kasım ayı 65 yaş aylığı ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu ödemeler, kasım ayı içerisinde hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmıştır. Ancak merak edilen sorular da var: Kasım ayı yaşlılık aylığı ne kadar oldu ve ödemeler ne zaman hesaplara yatacak?

3. Mahinur Özdemir Göktaş'tan Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 65 yaş üstü vatandaşların faydalandığı 65 yaş aylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Göktaş, ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldığını duyurdu.

4. Kimler 65 Yaş Maaşı Alabilir?

Devletin sağladığı 65 yaş maaşı için başvuru şartları önemli. Bu şartları yerine getirenler, düzenli maaş alabilirler. Başvuru şartları arasında şunlar bulunmaktadır:

  • 65 yaş üstü olmak
  • Emekli maaşı dahil herhangi bir gelire sahip olmamak
  • Kendisi ya da eşinin üstüne ya da himayesi altında bulunan çocuğunun üstüne herhangi bir mal varlığı bulunmamak
  • Bu şartları taşıyan vatandaşlar, yaşlılık aylığı için başvuruda bulunabilirler. PTT üzerinden ya da Ziraat Bankası IBAN numarası aracılığıyla yapılan ödemeler, binlerce vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.