Rektör Alkış, Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı

Rektör Alkış, Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı

Şırnak Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Abdurrahim Alkış, Akademisyen Yetiştirme Programı (AYEP) kapsamında “İlk Ders” Çerçevesinde öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı.

Rektör Prof. Dr. Alkış; Akademisyen Yetiştirme Programı (AYEP) kapsamında “İlk Ders” çerçevesinde öğrencilerle bazı tecrübelerini paylaştı.
“Bir batıdan bir doğudan olmak üzere en az iki dil öğrenmek gerekir”

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞÜSEM) tarafından başlatılan Akademisyen Yetiştirme Programı (AYEP) kapsamında “İlk Ders” gerçekleştirildi.

alkis-1.jpg

AYEP programına katılmaya hak kazanan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ilk dersi Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Alkış verdi. Kendi akademik kariyerinden de örnekler vererek akademisyenlik mesleğini anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, bilimsel düşünceden ve bilim dallarındaki uzmanlaşmadan ve günümüzdeki akademik gelişmelerden söz etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkış, Üniversite Üst Yönetimi olarak ön lisanstan doktoraya kadar öğrencilerinin her zaman yanında olduğunun altını çizerek, mutlak surette hem batı hem de doğu dillerini öğrenmeleri gerektiğini vurguladı. Akademisyenlik mesleğinin avantaj ve dezavantajları konusunda bilgilendirmede bulunan Rektör Hocamız tecrübeli hocaların meslek sırlarını paylaşmaları gerektiğini belirtti.

alkis.jpg

AYEP İlk Ders etkinliğinde ŞÜSEM müdürü ve AYEP Genel Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Demir ve ŞÜSEM yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Hamdullah Arvas, AYEP ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapıp öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.
İlk ders etkinliğine AYEP programına katılmaya hak kazanan lisans yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile AYEP birim koordinatörleri hocaları katıldı.

alkiss.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.