Rektör Alkış: Şırnak Üniversitesi’ne yönelik kasıtlı girişimler yapılıyor
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, kamuoyunda yer alan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Alkış, bazı siyasi ve medyatik isimlerin, doğruluğu teyit edilmemiş haberler üzerinden kendisini eleştirdiğini belirterek, söz konusu içeriklerin yalan ve iftira niteliğinde olduğunu ifade etti.
Hakkında sosyal medya ve çeşitli mecralarda paylaşılan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayan Alkış, iddia edilen içerikte herhangi bir paylaşımının bulunmadığını söyledi. Bu tür yayınların hem şahsını hem de Şırnak Üniversitesi’nin itibarını zedelemeye yönelik kasıtlı girişimler olduğunu dile getirdi.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yaptıklarını belirten Alkış, söz konusu asılsız iddiaları yayan kişi ve kurumlar hakkında Hukuk Müşavirliği aracılığıyla gerekli yasal sürecin başlatıldığını kaydetti.
Rektör Alkış, üniversitelerin hukukun üstünlüğünü esas alan kurumlar olduğunu ifade ederek, bilimsel çalışmalar ve akademik faaliyetler çerçevesinde toplumsal konuların ele alınmaya devam edeceğini belirtti.
Kaynak:Şırnak Haber 73

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.