Rektör Alkış, TV Kanalında Şırnak Üniversitesini Tanıttı

Rektör Alkış, TV Kanalında Şırnak Üniversitesini Tanıttı

Bir Tv kanalında yayınlanan “Tercih Rehberi” programının canlı yayın konuğu olan Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak Üniversitesini tanıttı.

Tercih döneminde öğrencilere yardımcı olabilmek amacıyla Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda tercih standı kurulduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, üniversitede mevcut olan fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokullar hakkında da bilgi verdi.

Üniversite kampüsünün 2019 yılında “En İyi Kampüs” ödülünü aldığının da altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkış, “Cumhurbaşkanımız, iş adamlarımız ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığımızın katkıları ile 2012 yılında kurulan kampüsümüz modern binaları ve çevre düzenlemesi ile herkesi kendisine hayran bırakıyor. Bunun yanı sıra üniversitemiz şehirdeki kamu kurumları ile birlikte düzenlenen uluslararası turnuvalara ve sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.” dedi.

Ülkede çok az sayıda üniversitede bulunan lojistik, optisyenlik ve otomotiv bölümlerinden de üniversiteye öğrenci aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkış, bu bölümlerin istihdam konusunda önünün açık olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Şırnak sahip olduğu zengin tarihi, kültürel ve doğal değerleri ile turistik açıdan cezbedici bir ildir. Öğrencilerimiz hafta sonları Hz. Nuh’un gemisinin konduğu Cudi Dağı ve sefine bölgesi, Kasrik Boğazı ve Dicle Nehri başta olmak üzere ilimizdeki tarihi mekanları ve doğal güzellikleri gezerek hem bölgemiz hakkında bilgi sahibi olabilirler hem de kendilerini geliştirebilir.”

Öte yandan Şırnak Valiliği’nin desteği ile Şırnak Üniversitesine kayıt yapacak olan ilk 10 öğrenciye burs verileceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkış, üniversitedeki akademik personel kalitesinin her geçen gün arttığını belirterek üniversite öğrencilerinin tercih listelerinde ilk sıralarda yer alması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanından her gün İstanbul ve Ankara’ya uçak seferlerinin olması hem öğrenciler hem de vatandaşlar üniversiteye ulaşımı kolaylaştırıyor.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.