REKTÖR ERKAN, ‘BU YAPILANLAR ŞIRNAK HALKININ HUZURUNA YAPILAN BİR OPERASYONDUR’

REKTÖR ERKAN, ‘BU YAPILANLAR ŞIRNAK HALKININ HUZURUNA YAPILAN BİR OPERASYONDUR’

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, hakkında bazın basın yayın organlarında çıkan haberler ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, hakkında bazın basın yayın organlarında çıkan haberler ile ilgili basın açıklaması yaptı. Rektör Erkan; “Bunca yalan ve iftiranın yalnız şahsıma değil daha ziyade kırk yıldır acının ve gözyaşının eksik olmadığı Şehr-i Nuh olan Şırnak halkının huzuruna yapılan sistemetik bir operasyon olduğu aşikârdır. Bunu yapanlar huzur hırsızlarıdır. Sizi Şırnak halkının ve yüce Türk milletinin vicdanına havale ediyorum” dedi.

         Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Emin Erkan, bazı basın yayın organlarında kendisi ve ailesi ile ilgili çıkan haberler ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Haberlerin tamamen asılsız olduğu ve bir çok haberin internetten kaldırıldığını belirten Rektör Prof.Dr. Mehmet Emin Erkan; “Bunca yalan ve iftiranın yalnız şahsıma değil daha ziyade kırk yıldır acının ve gözyaşının eksik olmadığı Şehr-i Nuh olan Şırnak halkının huzuruna yapılan sistemetik bir operasyon olduğu aşikârdır. Bunu yapanlar huzur hırsızlarıdır” dedi.

         Bazı haber sitelerinde son zamanlarda şahsına yönelik yürüttüğü, hiçbir ahlaki değere sığmayan, basın etiğini ayaklar altına alan, karalama kampanyasının geldiği boyut nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettiğini ifade eden Rektör Prof.Dr. Erkan; “Şahsımla ilgili başlatılan kampanya şimdi de aile fertlerimi içine alarak büyüyor. Öncelikle şunu belirteyim, ortaya atılan iddiaların hukuki hiçbir delili bulunmamasına rağmen, bunların sürekli dillendirilmesinin arkasında başka art niyetler olduğu aşikârdır. Hele de bu iddiaların rektörlük atamaları arifesinde yapılması kuşkuları daha çok arttırıyor. Bir konuşmamda sözüm ona ‘Benim kaldığım evden 8 rektör çıktı’ diye bir söz söylemişim. Bundan yola çıkarak benim Fetöcü olduğum yönünde akıl almaz bir sonuca varmışlar. Öncelikle konuşmamda, asistan ve öğrenciyken farklı dönemlerde beraber kaldığım 8 arkadaş profesör oldu dedim. Bunu söylememdeki amaç, zor şartlara rağmen isteyince başarılı olunabiliyormuş. Profesör olduk dememi Rektör olduk olarak yazmak algı operasyonu değil de nedir? Bununla ilgili benim görüşümü aldınız mı? Hani medya tarafsızdı?” dedi.

         Kimsesiz akademisyenleri seçip Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanına, MHP Genel Başkanına, İçişleri Bakanına ve Vatan Partisi Genel Başkanına hakaret ettiği iddiasıyla haberler yapıldığını belirten Rektör Erkan, haberlerin hepsinin yalan olduğu mahkeme tarafından tespit edildiğini söyledi.

         Prof.Dr. Mehmet Emin Erkan; “Yine bir Daire Başkanımızın Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e sosyal medya hesapları üzerinden hakaret ettiği iddia edildi. Bu haberinde yalan olduğu savcılık tarafından verilen kararla ortaya çıktı. Bununla ilgili belgeleri isteyen herkes ile paylaşabiliriz. Benimle ilgili çıkan haberlerde hocalarımın adına sahte hesaplar açılarak sanki onlar yorum yapmışlar gibi gösterilmeye çalışılıyor. Adı geçen bütün hocalar bu yorumlar nedeniyle adli süreç başlattıklarını tarafıma bildirdiler. Buda benim ve hocalarımın karşı karşıya gelmesi için bilinçli bir şekilde yapılan bir algı operasyonudur.  Üniversite aile çay bahçesi oldu diye haber yapıldı. Üniversitemizde sadece üç evli çiftimiz varken bu haberi yaptılar. Üniversitemizde tek akrabam olan Giray Erkan’da benim dönemimde farklı bir kuruma gönderdim” dedi.

         Kendisinin whatsapp durumunda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e küfrettiği yönünde yapılan haberlerin asılsız olduğunu belirten Rektör Erkan; “Benim whatsapp durumumdan Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’e küfrettiğim iddia edilerek haber yapıldı. Hiçbir Rektörün herhangi bir Genel Başkana whatsapp hattından küfür etmeyeceğini herkes bilir. Sayın genel başkanımızı aradım üzüntülerimi bildirdim haberin yalan olduğunu, benim böyle bir şey yapmadığımı bildirdim. Hemşirelik bölümüne açılan kadroya Veteriner Hekim alındı şeklinde haber yapıldı. Aldığımız bu arkadaş tıp fakültesinde biyo-kimya alanında doktora yapmıştır. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve ebelik bölümlerinin açılması kriterlerine aykırı bir durum yoktur. Bir haber sitesinin haberinde ve habere yapılan yorumlarda tüm veteriner hekimler rencide edilmiştir. Kaldı ki haber siteden kaldırılmıştır. Türkovac aşısını bulan Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin bir veteriner hekim olduğunu ve tıp fakültesinde hoca olduğunu herhalde bilmiyorsunuz. Bedirhan ÖNEM ile ilgili karar Üniversitemize 25.07.2022 günü mahkeme tarafından iletilmiş olup aynı gün adı geçen personel açığa alınmıştır. Belgeler ektedir. Üniversitemizin Cizre Meslek Yüksekokulunda açılan bir doktor öğretim üyesi kadrosunun Vehip Birlik için açıldığı yönünde haber yapıldı. Vehip Birlik doktorası devam etmektedir. Kadroya başvurma şartlarını taşımayan biri için böyle asılsız haber yapılmıştır. İdil Meslek Yüksekokuluna 2015 yılında alınan bir hocamız için haber yapılmış olup, benim usulsüz bir şekilde aldığım iddia edilmiştir. O tarihte Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde bölüm başkanı olarak görevimi yapmaktaydım. Haberde usulsüz bir şekilde atama yapıldığı belirtilmişse de adı geçen hocamızın kadro için gerekli şartları taşıdığı anlaşılmıştır” dedi.

         Ne kendisinin nede aile bireylerinin hiçbir şekilde FETÖ terör örgütü ile bir bağlantısının olmasını ifade eden Rektör Prof.Dr. Erkan; “FETÖ terör örgütü ile benim ve bütün aile bireylerimin hiçbir şekilde bir bağlantısı olmadığı için darbeden hemen sonra Dicle Üniversitesinde kurulan komisyonlarda görev aldım. 2017 yılında Şırnak Üniversitesi Rektörü olarak atandım. İstihbaratı bu kadar güçlü bir devlet bizi bu komisyonlarda görevlendirmiş ve rektör olarak atamışsa bir bildiği vardır. Benim ve ailemin FETÖ terör örgütü ile bir irtibatımı bulun ben öğretim üyeliğinden istifa etmeye hazırım. Bulamazsanız siz ne yapacaksınız. Yaptığınız yalan ve iftira haberlerinize yaptırdığınız yorumlar haberlerinizden daha alçakçadır. 10 yıl önce ölmüş babama ve yanımda olan anneme hakaret içeren yorumlarınızı esefle kınıyorum. Basın meslek ilkelerine duyarlılık gibi bir kaygınız olmadığı gibi basın ahlakının da sizin için önemli olmadığı yaptıklarınızdan bellidir. Şırnak Üniversitesi 2018 yılından beri her sene öğrencisini yüzde yüz arttıran tek üniversitedir. Şırnak merkezde bulunan altı üretim tesisinin dört tanesi üniversitemizde bu tesadüf olamaz. 2018 yılında Cudi’de festivaller olacak dedik, H.Z. Nuh ve Cudi dağı ile ilgili sempozyumlar yaptık. Bu sene Valiliğimiz, Belediyemiz ve Üniversitemizin katkılarıyla iki senedir festival yapılıyor. Ulusal ve Uluslararası Cudi  Cup tenis turnuvaları yine Üniversitemizin ev sahipliğinde yapıldı. Bunca yalan ve iftiranın yalnız şahsıma değil daha ziyade kırk yıldır acının ve gözyaşının eksik olmadığı Şehr-i Nuh olan Şırnak halkının huzuruna yapılan sistemetik bir operasyon olduğu aşikârdır. Bunu yapanlar huzur hırsızlarıdır. Sizi Şırnak halkının ve yüce Türk milletinin vicdanına havale ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.