Resmi Gazete'de Yayınlandı: 1 Ocak'tan İtibaren Kafe, Restoran ve Pastanelerde Zorunlu Olacak

Resmi Gazete'de Yayınlandı: 1 Ocak'tan İtibaren Kafe, Restoran ve Pastanelerde Zorunlu Olacak

19 aralık salı günü yayınlanan Resmi Gazete kararına göre 1 ocak 2024 itibari ile Kafe, Restoran ve Pastanelerde fiyat listesinin bulunması zorunlu hale gelecek. Yayınlanan kararda fiyat listeleri masa ve giriş kapılarında olacak.

Türkiye genelinde hizmet veren lokantalar, restoranlar, kafeler ve pastaneler için önemli bir değişiklik kapıda! Resmi Gazete'de yayımlanan "Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile birlikte, 1 Ocak 2024'ten itibaren işletmelerin fiyat listeleri artık giriş kapıları ve masalarında olacak.

Detaylar Ticaret Bakanlığı'nın Yeni Yönetmeliğinde

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen bu güncelleme, hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre belirlenen tarife ve fiyat listelerine odaklanıyor. Yeni düzenleme, belge, levha, pano ve benzeri bilgilerin iş yerinde görülebilir olmasını sağlamak adına detaylı kurallar içeriyor. Lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerleri için ise bu bilgilerin, iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması, takılması veya konulması gerekiyor.

Yeni Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Giriyor?

Resmi Gazete'de duyurulan bu yeni uygulama, 1 Ocak 2024 tarihinde hayata geçecek. İşletmeler, bu tarihten itibaren müşterilere daha şeffaf bir şekilde fiyat bilgilerini sunacak ve müşterilerin kolayca erişebileceği bir konumda bulunduracak.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.