Robot Sophia ilk kez Türkiye'de, diyaloglar sosyal medyada gündem oldu

Dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan Sophia, Oğuzhan Uğur’un sunduğu ‘Mevzular Açık Mikrofon’ programına katıldı. Programın tanıtım videosundaki diyaloglar, sosyal medyada gündem oldu.

Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilen ve dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan Sophia, Oğuzhan Uğur’un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon'a katıldı. Henüz yayımlanmayan programın tanıtımında yer alan kesitler hızla gündem oldu.

GAİN’de yayınlanacak programın fragmanında Robot Sophia’ya "Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ne düşündüğü" soruldu. Sophia bu soruya, "Bu soruyu sana hangi güç sordurdu?" diye karşılık verdi.

Robot Sophia’ya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesinin gerekip gerekmediği soruldu. Sophia, “Bir yapay zeka olarak siyasi liderlerin görevlerine karar verme yetkim yok ama evet istifa etmelidir” yanıtını verdi.

ROBOT SOPHİA

Sophia , Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketi tarafından geliştirilen sosyal insansı bir robottur. Sophia, 14 Şubat 2016'da etkinleştirildi, ve ilk kez Mart 2016'nın ortalarında Austin , Texas, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki South by Southwest'te (SXSW) halka açıldı. Robot, eski Mısır Kraliçesi Nefertiti, Audrey Hepburn ve mucidinin eşi Amanda Hanson'dan esinlenerek modellendi.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.