Sağlık-Sen’den Bakan Koca’ya Ziyaret!

Sağlık-Sen’den Bakan Koca’ya Ziyaret!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Toplu sözleşmesi toplantısı hafta başında gerçekleşti. İşte toplantının detayları.

Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında başlayan toplantıya Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk DOĞAN ve Memur-Sen’e bağlı Sendika başkanları katılmasının ardında genel talep ve kamu çakışmaların beklentileri paylaşıldı. Hazırlanan talepler yetkililere iletirken Sağlık-Sen genel merkez yönetimi ise yetkili olduğu Sağlık Bakanı ile görüşerek sağlık çalışanlarını ilgilendiren toplu sözleşme maddeleri üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek 7. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili bilgi verdi.
Bakanlıkta gerçekleştirilen görüşmede, Sağlık-Sen’in hazırladığı tekliflerle ilgili Bakan Koca ile istişarede bulunuldu.
Ziyarette ayrıca sağlık çalışanlarının temel sorunları ve çözüm önerileri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca Genel Başkan Doğan, yakın zamanda Bakan Koca’nın sağlık çalışanlarına gönderdiği mektupta Sağlık-Sen’in toplu sözleşme teklifleri arasında yer alan sorunlara dikkat çekmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bakan Koca da süreci yakından takip ettiğini belirterek ziyaretten dolayı Sağlık-Sen heyetine teşekkür etti.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.