Sağlıkçılar tepki gösterdi: Utanç verici!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki aile arasındaki kavga hastaneye taşınmasıyla hastanede ortalık savaş alanına döndü. Aileler hastaneye zarar verirken polis bile engel olamadı. Meydana gelen olayda sağlık çalışanları, doktorlar tepkilerini dile getirdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden iki aile çarşıda kavgaya tutuştu. Karşılıklı devam eden kavga 3 kişi yaralanmasıyla yaralılar Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. İki ailenin yakınları da çarşıda başlayan kavgayı Cizre Devlet Hastanesine taşıdı, hastaneye ait koltuk, bilgisayar ne bulduysa silah olarak birbirine karşı kullandı.

SENDİKA AÇIKLAMA YAPTI

Olaya ilişkin Türk Sağlık Sen yaptığı açıklamada, “Aklın almayacağı görüntülerin adresi Cizre Devlet Hastanesi. Bu vahşete ağır ceza ve yaptırımlar istiyoruz. Sağlıkta şiddete çözüm için sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkânsız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir. Tutuklu yargılama istisnasız uygulanmalıdır. Tutuklu yargılama istisnasız uygulanmalıdır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar acil haller dışında kamu sağlık hizmetlerinden ücretli yararlanmalıdır.”

DOKTORLAR TEPKİLERİNİ SOSYAL MEDYADAN YAZDI

Sağlık alanında her defasında şiddete gerekli ağır cezaların ve yaptırımların uygulanmasını dile getiren doktorlar sosyal medya platformlarında da tepkilerini dile getirdi. Doktorlar, Cizre Devlet Hastanesinde yaşanan olayı “utanç verici” olarak yorumladı.

İşte doktorlardan gelen tepkilerden bir kaçı

czr-hastane-tweet.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.