Şahinbey Belediyesi'nin ŞAHKUT ekibine AFAD eğitimi verildi

Şahinbey Belediyesi'nin ŞAHKUT ekibine AFAD eğitimi verildi

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi'nin arama ve kurtarma faaliyetleri amacıyla kurduğu ŞAHKUT, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı...

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi'nin arama ve kurtarma faaliyetleri amacıyla kurduğu ŞAHKUT, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) uzmanlarınca afet eğitimi verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yeşilvadi Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen eğitimlerde, afet ve özellikle deprem öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.

​​​​​​​Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, deprem ve doğal afetler için ŞAHKUT ekibini kurduklarını belirtti.

İçişleri Bakanlığının 2021 yılının Türkiye'de Afet Eğitim Yılı ilan edilmesiyle AFAD ekiplerince yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında ŞAHKUT'a eğitim verildiğini dile getiren Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemiz bir deprem ülkesi. Ancak sadece deprem değil oluşabilecek doğal afetler, trafik kazaları ve uygunsuz arazi şartlarında oluşabilecek her türlü hadiselere müdahale etmek üzere kurulan ŞAHKUT, Gaziantep'te, Türkiye'de hatta yurt dışında yaşana bilecek tüm afetlere karşı ekibimiz yetiştirilmiş durumda. İnsan yaşamı bizler için çok önemli, bu konudaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.