Şahinbey Belediyesinin yem desteği 24 bin tonu buldu

Şahinbey Belediyesinin yem desteği 24 bin tonu buldu

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 10 bin ton daha yem desteğinde bulundu.Belediyeden yapılan açıklamaya...

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 10 bin ton daha yem desteğinde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Belediyesinin geçen günler içerisinde Kapçağız köyünde başlattığı 10 bin tonluk yem dağıtımı Yeşilkent Mahallesi'nde devam etti.

Köy köy gezerek hayvan yetiştiricilerine yem desteğinde bulunan Şahinbey Belediyesi, şu ana kadar yaklaşık 24 bin ton yem desteğinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Valisi Davut Gül, hizmetlerin istikrarlı olmasının önemli olduğunu belirterek, "Şahinbey Belediyesini eğitim, sosyal ve tarım alanındaki faaliyetlerle de görüyoruz. Belediyemizin yaptığı hizmetlerde bir devamlılık var, kendi içerisinde çıtayı her zaman daha yükseğe çıkartan bir çalışma var. Ben başta Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Şahinbey Belediyesinin önemli hizmetler verdiğini belirterek, "Şahinbey Belediye Başkanı destekten desteğe koşuyor. Şahinbey Belediyesi daha önce de çiftçilerimize buğday ve arpa tohumu, gübre, zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı yaptı." ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilere yeni projeler hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şahinbey Belediyesi olarak Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünü kurduk. 'Çiftçimize daha fazla nasıl destek olabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz' diye istişare ediyoruz. Şu anda Şahinbey Belediyesi olarak sistemimize 5 bin 500 kayıtlı çiftçimiz var. Verdiğimiz desteklerden çiftçilerimizin tamamı fayda sağlıyor. Hiçbirini dışarıda bırakmıyoruz. Yine aynı şekilde hayvancılık sistemine kayıtlı 3 bin 700 vatandaşımız var. Hizmetlerimizin tamamından onlar da yararlanıyor. Şu ana kadar belediyemiz tarafından yaptığımız destekler sayesinde yüzde 300'lük ekilen alanlarımızda artış oldu. Özellikle mercimek, arpa ve buğdayı destekliyoruz. Şu ana kadar 9 bin 387 ton arpa ve buğday tohumu dağıtımı yaptık. Yine 10 bin 70 ton gübre dağıtımı yaptık. Hayvan yemi desteğimiz 24 bin ton oldu. "

Törenin ardından Gaziantep İl Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, yağışların bu yıl az olması üzerine yağmur duası etti.

AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.